maandag 7 augustus 2017

een weekje met verlof

ik ben één weekje foetsie. vandaar hier, gedurende deze week, enige mooi voor u uitgekozen reposts, elke dag ééntje.

vandaag: een interview met het lyfblad van organisatie "kiwanis" in november 2013...

FLAUWEKUL WILL NEVER DIE

De zeven meest frequent gestelde vragen in verband met de voorstelling "Daar Sta Iemand"
-beantwoord door Vitalski zelf!

1. waarom heet deze voorstelling "Daar Sta Iemand"?

-De voorstelling had eigenlijk moeten heten "De Klokkenluider Van De Notre-Dame", maar die titel bestond al. "Daar Sta Iemand" is ook wel toepasselijk, omdat Vitalski àltijd rechtstaat, zelfs als hij op een stoel zit (denk daar maar eens over na…) Plus: op het einde van de voorstelling krijgt Vitalski ook al jarenlang traditiegetrouw een stàànde ovatie van een anderhalf uur.

2. heeft de voorstelling een pauze?

-Eigenlijk kan het gehele stuk worden gezien als één grote pauze van 75 minuten. Een pauze tussen twee stresserende bedrijven door: eerst moet het publiek zijn weg vinden, parkeerplek vinden, hopen dat het zijn tickets niet vergeten is, ruzie maken voor de beste plaats, ruzie maken over wie er Bob gaat zijn op de terugweg; en nà alles is er weer de stress van op tijd buiten te geraken (zeker in geval van brand…)

3. klopt het dat 50 procent van de opbrengst van deze theatertoer naar een goed doel gaat?

-Dat klopt. Sinds 2003 is Vitalski de trotste bezitter van een eigen garagepoort, maar àchter die poort is er nog steeds geen garage voorzien; het gaat hem dus om een garagepoort op zich, als een eerste stap in de goede richting. De helft van de opbrengst gaat naar het uitbouwen van zo'n uiteindelijke garage, en dat is inderdaad een zeer goed doel, als je weet hoe druk het tegenwoordig overal is.

4. is er een connectie tussen vitalski en rijkevorsel?

-Toch wel. Vitalski heeft jarenlang FCK De Zwarte Leeuw gesponsord. Hij zorgt er ook altijd zélf voor dat de volleyballen die worden gebruikt door volleybalclub Rijkevoc effectief goed rond zijn; van zodra zo'n volleybal nog maar een béétje vierkant draait, is de lol er af. Ook heeft Vitalski toen hij zes jaar oud was een romantische relatie gehad met een kleuterjuf in de school "Het Moleke"

5. is vitalski ook zélf lid van kiwanis?

-Een tijdlang zijn er inderdaad onderhandelingen geweest over deze kwestie. Vitalski voelde zich eenzaam en wilde zich bij Kiwanis aansluiten, en was daarvoor reeds de nodige telefoons aan het doen. Uit een opiniepeiling bleek echter dat internationaal ruim 32.000 mensen hun lidmaatschap zouden opzeggen als ze met Vitalski zouden worden geassocieerd. Sindsdien is Vitalski enkel een stille vennoot. (Alleen vandààg zal hij iets minder stil zijn.)

6. Waarover gaat de voorstelling "Daar Sta Iemand"

-Dat weet ik eigenlijk zelf niet, maar dat wéns ik ook niet te weten, want dan zou de lol er meteen af zijn. Ik word graag verrast, vooral op het einde. Maar ik verwacht hier in Het Centrum een joviaal en intelligent, ruimdenkend en goedgehumeurd publiek, dus mislopen kan het eigenlijk niet.

7. Hoe laat is het?

-Tijd om te beginnen!

Geen opmerkingen: