dinsdag 25 september 2018

state of being, 25 september 2018



niemand thuis overdag. geen vergadering in het verschiet. weshalve éindelyk nog eens volmaakt kunnen uitslapen. zélfs deden er zich geen luidruchtige straatwerken voor, en ook geen bestelwagens van bol.com, voor wie je anders wel moét opendoen, anders jy naar de post moetende voor je pakket.
    eens wakker, alsnog onder de warme dekens kunnen blyven neêrliggen, om ernstig te repeteren op "de ideale schoonzoon". daags tevoren was ik daar ook al zoet meê, tot vier uur snachts. "de ideale schoonzoon" is een enorm ingewikkelde partituur, vooral de eerste twintig minuten zyn kolossaal moeilyk om naar behoren naar voren te brengen...
    de kinderen terug thuis: erg gezellig, zy het wel rond 18u enigszins crisis-time voor mollie... die me keihard aan m'n haren heeft getrokken ook.
    van 't weekend was ze naar de oogarts - we wisten dit reed langer: dat ze voor één oog, feitelyk, een bril moet; maar pas sinds heden draagt ze die bril consistent. ergens jammer, het is een ander gezicht; maar toch vooral heel goed, natuurlyk. zeker voor het lezen, dat niet helemaal haar favoriete ding is.
    nu op dit moment, halfeen snachts, komt pitouche alweêr krabben. die wil altyd vechten...
    na het succesvolle optreden in waver, rond 23u, bestond het plan eruit om eindelyk, ter verstrooiing, eens een bezoek te gaan brengen aan jo waller jespers, welke kameraad van my immers, aan een vyver, een gekraakt restaurant bewoont in het naby waver gelegen heffen. dit oord bleek evenwel verscholen in duistere bossen, en toen ik er, na lang zoeken, aankwam in het pikkedonker, maakte een baskerville-achtige waakhond blaffend en grommend zyn opwachting ergens vlak voor me; bescheen ik dat grote, griezelige mormel met het lampje van m'n telephoon, dan lichtten zyn twee ogen schitterend wit op uit het niets, echt als uit een kitscherige horrorfilm. ik stapte gauw weêr in, en toen kwam die hond zelfs tegen myn auto-deur op springen.
    so far dat bezoek... het was niet eens jo z'n hond. maar zo ben ik er maar weêr afgedropen, wel zorg ervoor dragende, dat beest niet over z'n poten te ryden...
    


Geen opmerkingen: