maandag 1 juni 2020

uit het schriftje






in nederland bestaat "de verzamelkrant", wat een beetje raar is, want je kan wel geïnteresseerd zyn in een verzameling van smurfjes, maar toch niet tegelyk ook in postzegels? 

zoals r.s. ooit wel eens aangaf, is op dezelfde manier een "boekenprogramma" iets dat ergens niet klopt. je kan wel geïnteresseerd zyn in vlaamse schryvers uit de jaren tachtig, maar toch niet tegelyk in boeken over hedendaagse canadese architecten? zowel "verzamelingen" als "boeken" zyn een té brede noemer, eigenlyk.

en toch, in de praktyk kan ik er onbegrypelyk genoeg toch in meê...

de bynaam van charles dickens was "boz". die naam kwam voor in het boek "the vicar of wakefield" (kan even niet op de naam van de auteur komen, en je moet niet altyd àlles meteen opgooglen; we moet terug leren leven met mysteriën of tydelyke onbenoemdheden...); dat personage heette "mozes"; als je dat uitspreekt wanneer je verkouden bent, zo zegt dat boek, klinkt dat als "bozes", hence "boz".

als je geen ideeën hebt, moet je gewoon by ons thuis je oren spitsen. rocco: "kunnen honden de koprol doen?" mollie: "natuurlyk wel."

"de andere krant".

we schynen het totààl te vergeten, maar we zyn niét op deze planeet om te werken. de zin van ons leven is niét, om ons zorgen te maken, we zyn hier niét om dingen te doen met tegenzin. wy zyn hier alleen maar om ons te AMUSEREN.

amuseren is niet alleen maar rondhangen, je stukdrinken of lummelen. amuseren kàn ook werken zyn, het verschil is vooral hoe we getriggerd worden...

het voornaamste argument van de atheïst: "omdat de ene toevallig dààr is geboren, en de andere toevallig ergens anders, is de ene moslim en de ander katholiek." dat argument houdt geen steek, als je bedenkt dat ook iedere regio een eigen taal spreekt, zonder dat daarmeê de juistheid van andere talen wordt tegengesproken.

3 opmerkingen:

Serge zei

Ik stond nu toch al in Google-modus:
The Vicar of Wakefield
Novel by Oliver Goldsmith

Lies zei

Lees er Richard Dawkins eens op na, we zijn hier gewoon om ons dna door te geven, en daarna is het speeltijd.
(The Selfish Genes)

h zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.