maandag 15 juli 2024

state of being, 16 juli 2024


het moet niet altyd over myzelf gaan. hierzo gaat het over alle anderen, alphabetisch gerangschikt.

myn schoonzus ann werkt al een flinke tyd in een rusthuis en is nu hoofd geworden van een eigen afdeling.

myn vader, bob, komt morgen in de tuin werken, als het niet regent.

zowel corrie konings als zangeres zonder naam als willeke alberti werden systematisch genoemd "de koningin van het levenslied".

ik had een achterneef die heette dirk debondt; die zat een paar jaar lang by my in de klas; maar toen ging die naar een andere school; en toen sprak die ineens alleen maar kwaad over onze gedeelde aloude school.

we gaan dit jaar op reis, niét ver weg, maar wel naar een boerdery in westerlo: om daar bezoek te zullen krygen van els crawls.

wie wilde er in de jaren 70 niét de fonz zyn...

gilbert meubilair was eerst iédere week in de club, anderhalf jaar lang; maar toen trouwden-ie opeens (met iemand die hy nota bene in de club leerde kennen),- en sindsdien hebben we hem niet één keer meer teruggezien...

in oostende vorig jaar had ik een optreden samen met herr seele. aan de inkom vroeg iemand herr seele naar zyn polsbandje. "ik ben toch wel bekend genoeg dat je weet wie ik ben!" zei herr, begrypelyk genoeg oprecht zeer kwaad.

myn allereerste lief ooit heette ilse schoenmaekers.

jo fakir, van de dinsdagclub, komt iedere week helemaal uit kortryk.

dani klein heeft zich tegenover willy willy eigenlyk nogal voos gedragen, dénk ik.

lies robbeneiland verzorgt de programmatie voor de dinsdagclub live in hoogstraten én voor de dinsdagclub live in oostmalle, allebei aan de orde dit najaar.

mollie heeft vandaag een nieuwe jeans gekregen, die ze de voorbye maand in de winkel wel tot drie keer toe eerst was gaan passen.

het cafeetje van nena shaw op de koolkaai is in de loop van het voorbye halve jaar failliet gegaan. ik had vandaag nele bauwens weêr op bezoek; we bereikten eindelyk een doorbraak in de opzet van haar nieuwste toneel-monoloog.

oliver defossez komt dinsdag acht dagen nog eens langs.

patsy, bygenaamd sexy patsy, en haar collega-danseres tante leny komen mede dansen met de club in menen donderdag, daar naartoe kunnende ryden met als chauffeur toby toby.

rocco heeft vandaag een plectrum gekregen. ik dacht dat "tom hugo de rocker", voor de muziekartiest die hy is, een bynaam was; maar hy heet écht de rocker; ik leer nu dat er in sint-niklaas wel méér mensen met hun familienaam "de rocker" heten (de gitarist jesse johnson is letterlyk geboren op "rock island".)

myn broêr serge gaat donderdag toch wél met de dinsdagclub meê naar menen.

t sla ik over omdat ik twee maal r heb gedaan (de rocker én rocco).

u sla ik over omdat ik tweemaal n heb gedaan (nele en nena).

don vitalski voelt zich kiplekker. ik had een zéér goeie vergadering in "dive", carnotstraat 90, over een soort "dinsdagclub maar dan vertaald naar het discotheek-milieu".

wendy honestly, die vaak in de club is maar deze zomer niét, heet in het echt wendy van landeghem. de naam wendy is verzonnen door james barrie. dwz voordat het boek "peter pan" verscheen, heette er niémand wendy.

yannick dhaene, myn technieker, gaat vrydag toch wél meê naar sint-niklaas.

een leerling van myn vriend de muziekleraar veston heet zeno vandaele.




Geen opmerkingen: