zondag 21 februari 2016

het dagboek van victor glorieux, 21 februari 2016




ik voel my niet goed dus ik ga het kort houden. kortademig, niet goed overeind kunnen komen, buikkrampen en ook weêr dat rechterbeen dat nooit meer goed komt (ooit eens gebroken by het biljarten...)
    de gehele zaterdag aan het repeteren geweest, met bobbie moreno, dus uiteraard weêr in zyn manège (in de studio's àchter zyn manège.) wat heet "repeteren". hy was de gehele tyd aan het rondbellen, en jenny komt my dan vertellen dat dit normaal is, "omdat hy nu weêr zo populair is." nochtans: te zaterdag zong iedereen in de zaal alleen myn liedjes naar hartelust meê, terwyl: als bobbie zelfs zyn grootste twee hits zong ("zomerzon" en "de gekte"), dan sloeg de verveling toe, niemand kénde hem, zelfs waren er jonge mensen met stoelen beginnen te gooien omdat ze allemaal wilden dat ik terugkwam.
    in de loge ook weêr ruzie, opnief over het nieuws. ik lees de gazet van antwerpen, hy komt zogezegd meêlezen over myn schouder. "ik begryp niet," zo begint hy, "ik begryp niet dat ze die 'vampier van muizen', die staf van eyken, dat ze die gewoon terug loslaten. heeft die nog niet voor genoeg ellende gezorgd?" ik zeg:"die man wordt niet losgelaten! maar: hy mag met zyn pastoor gaan praten, da's al! omdat die pastoor met een hartaanval in het sint-vincentius ligt!" "toch begryp ik het niet!" ik zeg:"er is wel meer dat jy niet begrypt, manneke!" ik ren naar de parking - om op asem te komen.
    ik hou deze toernee echt geen vier weken meer vol. maar iedereen staat aan zyn kant, zelfs myn eigen dochter! "ja maar," begint ze savonds laat nog, na alles, als ik eindelyk m'n twee schoenen uitheb en een glas plat water in m'n handen, "besef jy wel wat die vampier allemaal gedààn heeft??" ik zeg:"zelfs judas iskariot had recht op één pastoor minstens!!!"
    nu moet ik dus even gaan liggen, sorry...

Geen opmerkingen: