maandag 25 juli 2016

postkaart, 25 juli 2016


in de voormiddag lezen in bram stoker's drakula, onderwyl de kinderen weêrklinken in de gigantische achtertuin; de schommel, de klim-boom, de glybaan. rond elf uur die kinderen in myn slaapkamer binnen, wonderwel om hier braafjes allerlei mooie tekeningen te maken.
    druiven en olyven gegeten; een wandeling gemaakt met dennis en de kinderen, vertrekkende van by de achterpoort van de zetuin, en dan, van daaraf, dwars door de paars en geel bloeiende duinheuvels, tot het styl naar beneên geplooide losse zand dat leidt naar het grote, stille strand.
    dus: je kan hier wel degelyk van je slaapkamer tot aan zee: zonder mensen te hoeven te zien, zonder verkeer te zien; alleen een kwartier lang ploeteren door los zand.
    later in de namiddag gezwommen, precies tydens het uiterste vloed-gety; aldus stevige, fyne golven, die je telkens tien meters vooruitduwen.
    niets anders is dan de vreugde myner vervlogen kinderjaren, gespendeerd in camping cosmos, westende, dat hier ook maar een steenworp vandaan ligt (maar: camping cosmos en westende zyn vernietigd; precies zoals in belgië àlles dat toevallig leuk is, moet worden vernietigd per definitie.)
    barbecue. maar voor myzelf dus barbecue met groentenschyven ipv met waarachtig vlees. groenten- en fruitdieet nu exact 37 dagen bezig...
    savonds in correspondentie met frank zorro my nog maar eens gebogen over het idee om uit deze blog een soort boek te destilleren... alle teksten van 2011 op een rytje gezet... om dit dan volgende week eens te herlezen...
 

1 opmerking:

els c. zei

Oh, Wissant.... ZALIG...