zondag 21 augustus 2016

reklaâm

eêrtyds de recensie op "de contrabas", door chrétien breukers:


Vitalski heeft zijn eigen blog. Met zeer bonte en gemengde berichtgeving. En een weekbunnie.
Omdat de inmiddels tot BV'er gepromoveerde Vitalski op 26 januari de mooie leeftijd van 40 jaar bereikt, verschijnt er ook een autobiografie: Ik slaap als een croissant. De promotekst is veelbelovend:
"Zolang je niet weet wanneer je sterfdatum is, kan je onmogelijk te vroeg aan een autobiografie beginnen.Dit motto indachtig, schrijft de amper veertigjarige Vitalski over zijn jeugdjaren in de stille Kempen, zijn slangenmensenbestaan in Antwerpen en tenslotte over zijn streken als kleine vedette in Belgie. Als schrijver, performer, flamboyant minnaar en gecontesteerd mediafiguur doorzwom Vitalski vele wateren: hij kreeg schrijflessen van JMH Berckmans en Gerard reve, zat in de klas met Wim Helsen en Tom Lenaerts en werkte nauw samen met Bent Van Looy, Mauro Pawlowski, Ben Crabbe en vele anderen. Daarom ontmaskert Vitalski zichzelf niet zonder tegelijk de kroniek van zijn ganse generatie op te maken.Het geheel van het autobiografische, de sfeerschets van een periode en het literaire talent van de schrijver maakt dit boek tot een boeiend en meeslepend geheel. Voor wie nooit iets van Vitalski gelezen heeft zal het een aangename kennismaking zijn, voor wie zijn eerdere werk kent, een verrassende openbaring."
Ik ben benieuwd of het fenomeen Vitalski nu ook in Nederland vaste voet aan de grond krijgt. Maar ik hoop van wel. Iedereen die niet tot 26 januari kan wachten: lees ook zijn eerder verschenen trilogie.

Geen opmerkingen: