vrijdag 4 augustus 2017

alternatieve feiten


1. ergens in florida gingen, in mei 2017, twee kinderen in zee kopje onder door een té sterke stroming. er naartoe zwemmen kon niet helpen, de redder ging dan zélf kopje onder. wél slaagden de tachtig andere strandgangers erin, om samen, vanaf het strand, één lange, menselyke ketting te vormen, die tot nét by die kinderen geraakte...

2. als de hele geschiedenis van de aarde werd gecomprimeerd tot de duur van één jaar, dan kwam de mens pas ten tonele op 31 december - om vyf na elf 's avonds.

3. de stegosaurus en de tyrannosaurus hebben nooit tezamen geleefd. de tijdsduur tussen het uitsterven van de stegosaurus en het ontstaan van de tyrannosaurus, is groter dan de tydsduur tussen het uitsterven van de tyrannosaurus en het ontstaan van de mens.

4. kuisen helpt tegen stress.

5.  dokter barry marshall was ervan overtuigd dat de pylori-bacterie ernstige zweren veroorzaakte. niemand geloofde hem, en het statement uittesten op mensen was niet wettig. om die reden spoot hy zichzélf in met de pylori-bacterie. hy kreeg inderdaad zeer ernstige zweren. die hy met antibiotica wel weêr kon verwyderen. kort waarna hy de nobelprys voor geneeskunde won.

6. het is tennissers verboden om op wimbledon te vloeken. de organisatie beschikte weshalven-over een zeer uitgebreide lyst van alle mogelyke vloekwoorden in alle deelnemende talen.

7. vrouwen hebben over het algemeen meer belangstelling voor mannen wiens gedachten een mysterie zyn, dan voor mannen die hebben laten weten in hen geïnteresseerd te zyn. andersom geldt dit naar het schynt niét.

8. botox helpt tegen depressie.

9. rond de jaren 2010-2011 is de "american dream" finaal verdampt. anders dan in de jaren tachtig en negentig, droomt de gemiddelde amerikaan vandaag de dag meer van "behouden wat 'ie al heeft", dan van "nog hogerop geraken".


Geen opmerkingen: