zondag 19 november 2017

uit het schriftje







"de eenvoudige, goedbedoelde rel is op een paar uur tyd helemaal uitgemond in een poëzie-festival." (zeer vry naar bert lezy)

anders geformuleerd; verslaggevend op het nieuws; "zeg, meneer de correspondent,- jy bent daar nu by die rellen... hoe is de sfeer daar intussen?" "wel, laat ons zeggen, het begon allemaal onschuldig, een hoop mensen wilden gewoon rel schoppen en wat met stenen naar de politie gooien, maar dat is inmiddels dus helemaal uit de hand gelopen; onderhand mogen we echt wel zeggen dat het hier een poëziefestival is geworden... van overal komen er mensen met poëziebundels naar het podium, sommigen hebben het geduld niet eens om te wachten tot een voorgaande dichter klaar is." "dus ze wachten niet eens op elkaar?" "dat klopt... soms worden er zes of zeven gedichten tegelyk voorgedragen." "en de politie?" "tja, je ziet het hier achter my; die doet eigenlyk niks... want als ze ingrypen, wordt het mogelyk alleen maar nog erger."

uitzoeken: g. g. allin; de meest gewelddadige rocker ooit. inmiddels dood. inmiddels uitgezocht ook; precies nogal deprimerend...

bert de la pierre. is who?

eens 'n keertje moet ik àlle nummers van lee hazelwood beluisteren...

komt wellicht fout binnen, en zal ik overmorgen derhalve van deze blog maar weêr verwyderen; rocco james conan kwam onlangs van school terug thuis, en sprak:"er zit in onze klas een kindje, dat is half mens, half chinees..."

ik droeg voor charles nelson myn gedicht voor getiteld "de vrouw met drie borsten"; hy sprak:"doet denken aan het verhaal hopfrog, van edgar allen poe." zeer vreemd...

over de onafhankelykheid van catalonië. voorstanders verdedigen de illegaliteit daarvan vaak als volgt:"véle landen, byvoorbeeld ook belgië, zyn wezenlyk illegaal tot stand gekomen." een nep-argument! het is niet omdat meneer A iets illegaals doet, dat meneer B het "ook" mag. veeleêr is dit, warempel, een argument om de inauguratie van belgië, in 1830, te herroepen!!

in middeleeuws verband heeft de "miniatuur" niet per definitie iets te maken met "zeer kleine afbeeldingen". het begrip stamt van het woord "minium", een kleurstof om letters meê in te kleuren. er bestaan dus ook zeer grote middeleeuwse miniaturen. pas in de zestiende eeuw betekent een miniatuur een waanzinnig kléin portret.
    in de grond ben ik voorstander van waanzinnig kleine portretten. hoe kleiner we alles houden, hoe beter. we hebben nu al voor alles plaats tekort. het is beter om vyf jaar lang aan één gedichtje te werken dan elk halfjaar zes dikke romans te publiceren.
    de middeleeuwse monnik zat van smorgens tot savonds over één blaadje van zyn schoonschrift gebogen - maar: dat was een grotere trip dan de boot naar java en terug.
    myn gehele leven tot dusver is één hoop tydversmos geweest. ik was gewoon moeten voortgaan met die circus-gedichtjes, en verder helemaal niks. niks, niks, niks. -maar nu is het te laat natuurlyk.






3 opmerkingen:

Uwes zei

Te laat

Drogeert surrogaat

Opgezogen reden
die op-toe-legging

In de weg staat

Onder de radar
en dan naar buiten

Moet je hier eens zien

Uwes

Steven P. zei

Stel je voor dat dat poëziefestival zou escaleren tot Café-Kieboomsachtige toestanden... !

Vitalski zei

c)