zondag 9 september 2018

alternatieve feiten

1. sommige zuid-americaanse indianen zyn verslaafd aan een bepaalde soort giftige slangenbeten, die ze liefst met hun tong ontvangen, en die ze een roes opleveren welke tot drie dagen kan voortduren, wel geregeld met dodelyk neven-effect.

2. tarantula's hebben geen spieren om hun poten te bewegen; ze beheersen de contracties van hun ledematen door hun bloed er in en uit te pompen.

3. als in alaska een zeehond olie over zich heen krygt van exxon valdez, kost het tot 80.000 dollar om dat beest weêr proper en gezond te krygen.

4. er zyn blykbaar maar drie hoofdsteden in de wereld die beginnen met de letter o: oslo, ottawa en ouagadougou. (dit is evenwel toeval; er bestaat niet een of andere internationale wet die zegt "er mogen zo maar maximaal drie hoofdsteden zyn.")

5. nu zeg je altyd "hallo" als je de telephoon opneemt, maar oorspronkelyk, toen de telephoon nog maar pas bestond, rond 1880, zeiden de mensen by het opnemen in regel "ahoy".

6. "spanje" wil letterlyk zeggen "land van konynen". "rio de janeiro" wil zeggen "rivier van januari". "seks" is in het japans "sekkusu."

7. het eerste vrouwelyke handschrift in het latyn dateert van 75 jaar voor christus, en heeft als onderwerp een uitnodiging voor een verjaardag.

8. je mag in alaska wel op elanden schieten - maar niet door het raam van een voertuig. 

Geen opmerkingen: