zaterdag 27 juli 2019

state of being, 27 juli 2019



byna iedereen is die state of beings kotsbeu, ikzelf nog het meest. enige remedie: eraan voortschryven zonder te verpinken, dwz my er geen vragen by stellen. gedenk anders: hoe graâg ik de toch ook super-futiele dagboeknotities consumeer van thomas mann (1875-1955)*, die ook alleen maar zegt:"om tien uur thee gedronken, om elf uur aan "die zauberberg" geschreven, het derde hoofdstuk. om vyftien uur klaus heel even op bezoek."
    (*bemerk overigens: geboren was die in 1875 - hoe verdomd lang geleên, dwz welk een ànder tydperk, dat vergeet je doordat je hem associeert met nazi-duitsland ipv met bismarck.)
    aldus.
    rond tien uur wakker geworden. meteen beginnen inpakken. dit in- en later weêr uitpakken om te reizen, is onderhand tot een eenvoudige, mechanische routine geworden. rond 12u nog eventjes uit wandelen met de children (in het oosten van wissant een soort fitness-speeltuin waar ze gek op zyn - ook desnoods in de vlakke zon...); en dan: hopla, vooruit maar weêr... al zal het afwachten zyn of we onze borg wel gaan terugkrygen...
    om files te vermyden, scheen de gps ons, succesvol, binnendoor te verwyzen, wat ons een halfuur stilstand bespaarde; maar: door de vele bochten in het glooinde platteland, werd rocco onwel, tot overgevens toe... op zyn nieve pokémon-shirt...
    de kinderen en koningin luv vervolgens afgezet aan het overigens misdadig saaie station van veurne. de kinderen haten de auto en zyn dol op de trein, vandaar. was nog nooit gebeurd: myn gezinnetje uitwuiven op het perron, onderwyl hun trein langzaam wegbolt. een fyn, bevrydend, casa-novaäns gevoel is het wel, om daarna aldus dan eventjes alleen te zyn.
    tegen ieders verwachtingen in, met de hulp van mercurius in één ongehinderde ruck tot in antwerpengrad kunnen doorryden, langs de konynenpyp naar binnen. onderweg een niet extreem goeie, maar te doene podcast beluisterd betreffende tom waits ("down the hole"), specifiek betreffende diens langspeler "rain dogs".
    in de stad, toch zeker in de krankzinnige seefhoek, is de warmte een beetje ellendig - ook zéker wel sfeervol!, maar vooral toch ellendiger dan aan zee. uiteraard... gisteren zat ik over de gehele dag verspreid vier uurs in het water. (al trof er my wel een vervelende kwallenbeet...) 
    inmiddels is het middernacht geworden; daar gaan-ik maar weêr huiswerken.
   

2 opmerkingen:

chris vc zei

ik hou van uw state of beings ooit verschijnen ze gebundeld in de privédomein reeks x

Vitalski zei

haha stel je voor !!!!!