maandag 23 december 2019

state of being, 23 december 2019


al sinds jaar en dag bestond myn plan eruit om, als het even kon, myn derde prince-lezing klaar te stomen tydens de kerstvacantie, en wel liefst in de eerste helft van die vacantie, dwz voordat "de grootste revue van den dam" helemaal begint, want dan komt het er ook niet meer van. die lezing, in nederland, is pas gescheduleerd voor maart, maar zodra myn schoollessen ook weêr beginnen, ga ik sowieso te erg worden versnipperd. het is allemaal één tydbom, altyd.
    wat het vergt om zo'n prince-lezing voor te bereiden; dat is iets, dat behalve ikzelf, niemand zich kan voorstellen. je herinnert je één bepaalde quote van prince in één bepaald interview voor de franse televisie, ooit. welk interview preciés? en dan: wààr ergens tydens dat interview? dan moet je dus dat hele interview uitkammen. vervolgens: dat gehele interview downloaden, om ten slotte dat éne stukje eruit te knippen. en zo ben je dan twee uurs bezig geweest: voor één minuut content.
    uiteraard loopt het niet àltyd zo moeilyk, in zekere zin schiet het zelfs aardig op ook. maar: je moet er dus echt wel tyd voor hebben - en merk nu, dat tyd juist ons allermeest kostbare goed is!!...
    gisteren tot vier uur snachts doorgetravakt... toch vandaag nog kunnen opstaan op een fris uur... toch nog met de kinderen naar de duinen gekund, om daar aan stukken te waaien... het leen-huis waar we nu toeven, middenin het dorp, ligt letterlyk zes meters verwyderd van de voorpoorten van de kerk - dus de kerst-mis morgen, gaan we ook zeker halen.

Geen opmerkingen: