maandag 19 oktober 2020

alternatieve feiten

1. dennenbomen kunnen groeien in menselyke longen. al een paar keer zyn doctors daarby uitgekomen. eerst denken ze dan met een tumor te maken te hebben; dan zien ze het allerprilste begin van een stukje den in die long.

2. de dennenboom als een symbool voor kerstmis, dus de kerstboom, geraakte in zwang rond het jaar duizend na christus.

3. specifiek in duitsland, polen en oekraïne wordt het als een kwaad voorteken beschouwd als je in een kerstboom een spinnenweb tegenkomt.

4. de openingen in spinnenwebben doen insecten denken aan de holten in voedingsryke planten, zodat ze er eens temeer door worden aangetrokken. ook blinken spinnenwebben, met de bedoeling om insecten aan te trekken. hoewel spinnenwebben in praktyk dus quasi onzichtbaar zyn, wil een spin zelf dus juist wél dat ze worden gezien.

5. in 2006 zyn het americaanse en britse leger samen begonnen aan de ontwikkeling van een onzichtbaarheidsmantel. vandaag, na veertien jaar, bevindt het werk zich nog steeds in een primordiaal stadium, al worden er vorderingen geboekt. computergestuurde sensoren filmen wat zich aan de achterkant bevindt, en sturen dit dan voort naar de voorkant. voor objecten kan het vandaag reeds, maar werkelijk zo'n kledingstuk is nog een ander paar mouwen.

6. in aûgustus 2011 kwamen meer dan vijftig americaanse soldaten uit afghanistan terug met een ongeneeslyke longziekte, waarvan de oorzaak tot dusver nog steeds ongekend is. de klachten werden erkend, maar konden op geen enkele manier medisch in kaart worden gebracht.

dit was: longen - dennen; dennen - kerstboom; kerstboom - spinnenweb; spinnenweb - onzichtbaarheid; onzichtbaarheid - americaans leger; americaans leger - longen.

evaluatie: degelyk werk, maar te lang in de regio van die dennen blyven hangen, en toch een te weinig opzienbarend slot. toch alleen maar nét geen acht op tien.




Geen opmerkingen: