dinsdag 20 oktober 2020

alternatieve feiten

1. fulmor-kippen kunnen een stinkende, kleverige olie uitkotsen, wat ze zeer snel doen wanneer ze worden aangevallen door roofvogels. deze roofvogels zoeken vervolgens de zee op, om zich te wassen, maar merken dan dat hun vleugels samenplakken, zodat ze verdrinken.

2. mensen wassen hun handen per dag gemiddeld zes seconden per dag (corona-tyden niet meêgerekend.) ze wassen hun handen véél vaker overdag dan savonds. als ze een propere lavabo hebben, wassen ze hun handen meer dan dubbel zo vaak dan als hun lavabo vuil is.

3. er is een chinees gezegde dat letterlyk betekent: "vang nooit twee kikkers met één hand."

4. pratende over handen, werden de volgende woorden uitgesproken door isaac newton (zie: prent): "als er voor de rest helemaal geen evidentie voor bestaat, overtuigt toch alleen al het bestaan van zoiets als een duim my van het bestaan van god."

5. william stukeley ging op bezoek by zyn vriend isaac newton, maar werd daar zo lang de wacht aangezegd, dat hy op den duur, om de tyd te doden, de gebraden kip helemaal opat, die daar klaarstond op tafel. toen newton op den duur binnenkwam en alleen de botjes van die braadkip nog aantrof, maakte hy deze opmerking: "wat zyn wy filosofen toch verstrooid... ik was er echt van overtuigd dat ik nog niet gegeten had vandaag..."

6. dit was: kippen - zich wassen; zich wassen - handen; handen; handen - newton; newton - kip.

evaluatie: al doende, was ik ervan overtuigd, goed bezig te zyn, maar natuurlyk heb ik de fout gemaakt om één item te lang op het thema "hand" te hebben doorgewerkt; puntje nummer 3 zou eigenlyk moeten worden geskipt.

geen score op tien, maar wel een diskwalificatie.   

Geen opmerkingen: