zaterdag 25 juni 2022

alternatieve feiten


1. het rhino-virus (verkoudheid) kàn je soms beschermen tegen het corona-virus, althans de eerste zes dagen. daarna neemt de kans op een corona-besmetting als je verkouden bent juist toe.

2. de americaanse president heeft van het witte huis geen sleutel op zak. als hy in zyn huis naar binnen of naar buiten wil, moet hy steeds eerst de veiligheidsdiensten verwittigen. die regelen dan dat de deur opengaat. (het voordeel is dus dat de president niét, op een zatte avond, voor de deur staat om te moeten merken dat hy zyn sleutel is vergeten, waarna hy dan aan de achterkant een raampje moet intikken om toch nog binnen te geraken.)

3. zelfs de àllerbeste afgerichte politiehond kan in stress-situaties zyn gehele training vergeten en door zyn instincten helemaal worden overgenomen. het gebeurt daarom wel eens dat tydens achtervolgingen of dergelyke, de politie zélf wordt gebeten.

4. om bovenstaande redenen kan ik het zelf dan ook niet goed aanzien als mensen zeer kleine kinderen helemaal roekeloos met honden laten spelen.

5. àltyd als op straat een hond ineens byt, hoor je zyn baasje zeggen: "hu? dat doet die normaal nooit!!..." (dat zal wel!!!!)

6.rond het jaar 1000 werd in het engels het woord "ik" nog als "ic" of "ich" gespeld. chaucer (1340-1400), zie: prent, spelde dit als "i", kleine letter. zyn kopiisten maakten daar voor alle duidelykheid een hoofdletter van. sindsdien is in het engels "i" altyd met een hoofdletter.

Geen opmerkingen: