woensdag 7 augustus 2024

state of being, 8 aûgustus 2024


vroeg wakker. de lachende stemmen van myn drie kinderen. dwz ik heb maar twee kinderen, maar alfa was op bezoek. jullie kennen hem wel, dat jongetje dat eêrgisteren optrad in de dinsdagclub; die heet alfa, een vriend van rocco james conan.
    van bed verwisseld, dwz gaan liggen in het inmiddels leêge bed van luv. daar niet meer hebbende kunnen slapen, wat gelezen in een boek over de nederlandse klassieke dichter slauerhoff.
    dan maar opgestaan. de vaatwasmachine, nog méér proberen uit te stellen het werk langs de laptop. eens die laptop opengaat, valt al het andere weg, tot het eind der tyden.
    een groot pak van de stress aangaande de dubbelgig in oostende viel reeds van my af: mogende vernemen dat paul horemans NU AL in oostende is - én zelfs de sleutel van "zaal de vuurtoren" reeds in handen kreeg; al onze spullen staan reeds daar! (nota voor dieven en inbrekers: dat gaat over knuffelpoppen en één zeer groot kartonnen logo. als je dààrvoor komt binnenbreken in de met yzerbeton vergrendelde parochiezaal - wel, dan weze die buit u zelfs gegund!...
    repeteren, savonds, in het seeftheater. de eerste helft, tot aan de pauze, kunnen die knakkers onderhand in één ruk doorfietsen. alles byeen is dit de allergemakkelykste toneelbevalling van heel myn leven. gaat een zeer vermakelyk ding worden, zeker allemaal afkomen!
    het is middernacht en myn huis is leêg, de kinderen hadden zelf een marathon-repetitie in westerlo tongerlo, voor de musical jeanne d'arc. wellicht zyn ze op het moment huiswaarts aan het ryden.
    pitouche zit op myn voeten.
    een duffe warmte is in huis - doch de deuren openzetten, ware gelyk aan vragen om naar binnen zwevend ongedierte.
    oekraine is nu zélf rusland binnengevallen. putin noemde het: "een zoveelste provocatie van oekraïne."

Geen opmerkingen: