maandag 17 april 2023

agenda

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Robur?

Bart zei

Hey, Katastroof maakte vandaag een "statement" in de pers en op hun socials dat jullie een gepland optreden van hen hebben geannuleerd omdat "hun imago te rechts zou zijn".
Om niet het verwijt te krijgen dat ik vooringenomen zou zijn, en omdat ze zelf niet op de inhoud van hun "statement" willen ingaan, check ik hier eens wat daarvan aan is.

Bart zei

Aangezien er niks komt ga ik ervan uit dat er niks van aan is en dat het inderdaad, zoals de groep zelf toegeeft, gaat om niet meer dan overleg dat (nog) niet tot een optreden heeft geleid. Dat ze het liever anders hadden gezien, tot daar aan toe. Dat ze dan maar de pers hebben gemobiliseerd om hun gram te halen tegen de organisatoren van de Dinsdagavondclub omdat één van hen iets beledigend over hen had gezegd, is serieus out of character voor mensen bij wie twee derde van hun carriëre bestaat uit stoefen dat zij (of vaker hun voorgangers) in het eerste derde alles over iedereen durfden zeggen.

Katastroof beschouwt zichzelf als cultureel erfgoed. De erfenis van een cultuur waarin organisatoren niet meer vrij mogen kiezen welke acts ze boeken, of er hun mening niet meer over mogen delen, laat ik graag aan me voorbijgaan.

Vitalski zei

Het was een jammerlijk gebeuren, zonder een schuldige. Ik hoop dat het nu wat mag overwaaien...