donderdag 14 augustus 2014

state of being - 14 augustus 2014de pa van luv op bezoek. hy bleef erg lang. naar zyn eigen normen althans. daarna zelf op bezoek by m'n eigen pa en ma, in de lindeboomstraat, waar ze erg fyn zitten onderhand.
    de vuilniszakken buitengezet. ontbyt met pannenkoeken gehad. by het rondryden met de auto, het verzameld werk van gainsbourg in de recorder (het vollédig verzamelde werk, ook zyn filmmuziek, zyn eendagssingels, zyn reklaâm-tunes; alles.)
    (hoewel maar één gainsbourg voor my de kroon spant: de door velen juist verguisde gainsbar, dus de man van op het einde; met het masker, de goedkope porno, de wrange plastic. voorheen zou ik dit nooit hebben geloofd, maar geef my heden maar het oneindig langdurige "love on the beat.")
    tussendoor op zoek geweest naar nederlandstalige simenons. de imbeciliteit begint maw by mezelf; wie moet simenon in het néderlands hebben? die, naar men zegge, voor zyn driehonderd boeken in het totaal, slechts gebruik maakte van tweeduizend woorden (is dit een boutade, of is wetenschap? heeft iemand dit nageteld?) maar, anyway; ik deed vyf boekhandels aan: de oude slegte, de nieve slegte, de standaard, de fnac, het profytelyk boekske, de groene waterman - en de uiteindelyke vangst bedroeg: één boekje. één!!
    en dan, daarstraks nog op het radio-nieuws, het boekenbedryf maar klagen dat hun omzet dit jaar met 16 procent is gezakt, come on...

1 opmerking:

els c. zei

Vital, mijn pa heeft de "Werken van Simenon" - 10 delen, uitgegeven bij Bruna en Zoon; jaren '60 of zo. In 't Nederlands. Je kan morgen eens komen kijken!