zaterdag 22 oktober 2016

state of being, 23 oktober 2016


in acht losse flodders...


1. vandaag niet zo lief geweest voor luv. dwz over het algemeen natuurlyk wel, maar tydens de boodschappen daarstraks in de lidl niet echt. ik wou dit of dat in huis halen, maar luv wou dat niet, en daarop zei ik met een zeer voos gezicht:"ik was nooit mogen gaan tezamenwonen!" een hatelyke uitspraak. wat je zégt, moet overeenkomen met wat je doét. en anders moet je iets anders doén, niet iets anders zéggen...

2. wat extra voos was, doordat de voorbye zaterdag een onverwacht dagje vry was, er op de valreep immers een optreden weggevallen zynde; plus: merkwaardig genoeg was het dan nog een zonnige dag ook. cfr de los hiervan wel enigszins overschatte jacques brel;"hoe vaak hebben wy / met een snydend woord / ons geluk vermoord." (je zou denken: de rymende begrippen "woord" en "vermoord", da's flauwekul; maar: hier treffen ze doel, met dank aan dat ene, overtuigende, beeldryke extraatje tussenin, dat "SNYDEND". "hoe vaak hebben wy / met een snydend woord / ons geluk vermoord."

3. op bezoek geweest by myn vaêr en moêr in de lindeboomstraat, en daar pizza gegegeten. myn moeder zei iets over myn jongere broêr, die vlak naast hen woonachtig is, en voor de eerste keer ooit zei ik haar oprecht:"zelf zou ik toch niet vlak naast myn ouders willen wonen..."

4. charles maria nelson, die my dagelyks belt, heeft een halfjaarlang in een proces verwikkeld gezeten, door een aanryding; hy werd namelyk twee keer vlak na mekaâr aangereden, dwz: hy werd aangereden, krabbelde overeind - en diezelfde chauffeur reed hem opniéf aan. lange tyd dacht iedereen dat hy onzin uitkraamde, maar: gisterenmiddag heeft hy op de rechtbank zyn gelyk gehaald!

5. morgen (zondag) relatief vroeg opstaan. daarom vandaag (zaterdag) lichtjes angstig, althans savonds.

6. begin volgende maand weêr een paar keer direct na mekaâr de bühne op met myn nieve, in maak zynde one man show, misschien (maar waarschynlyk niet) getiteld "de ideale schoonzoon", of "gloednieve, humoristische lachshow!" daar was ik begin september meê bezig, maar dan viel dat stil; om de tekst weêr op te rakelen, en uit te breiden, zit ik nu iedere nacht gedurende anderhalf uur met chocolate op schoot in de werkkamer op de slaapbank te declameren voor myzelf. d.i. de essentie van my op deze wereld; hierzo, voor my uit zitten te praten.

7. er moet meer groen in myn leven; meer planten met grote groene blaêren, maar ook meer papegaaien en zo.

8. oktober is een ongelooflyke DURE maand; maar feitelyk kom je iédere maand tot zo'n conclusie.

9. je moet my absoluut tegenhouden als ik myn kindjes even vaak citeer als chantal pattyn haar zoontje citeert (ze heeft daar nu zelfs een boék van uitgebracht...); maar mollie was toch weêr scherp daarnet, by het slapengaan. eerst:"papa, jy bent heel lief... ik hoop dat je nog lang gaat leven, want als je dood bent: mama kan niet zo goed verhalen vertellen als jy." daarna:"als jy dood bent en mama is dood, en als oma en opa my dan niet willen, moet ik dan naar een weeshuis?" en tenslotte:"oké, dan zal ik nooit naar een weeshuis moeten - maar: als ik toch wél naar een weeshuis moet, en ik zal daar dan doodgaan, wat zal er dan met my gebeuren?"

1 opmerking:

Uwes zei

Inzake 1: http://youtu.be/2GmVajkqLNU

Inzake 7: http://www.hugo-aqua.nl/images/zoetwater/voorbeelden_zoet1/image_zoet1/4_ton01_t.jpg

Inzake overige punten: met vertellen zit 't wel goed.

Uwes