donderdag 22 juni 2017

alternatieve feiten

1. siberië is een van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. gemiddeld heeft iedere mens daar één vierkante kilometer voor zichzelf.

2. letland heeft de snelste internet-verbinding ter wereld. ook levert letland procentueel gezien het allerhoogste aantal fotomodellen. alsook de weêrgaloze porno-actrice tania russof. er zyn in letland 12.000 rivieren en 3000 meren. 

3. er zyn meer kangoeroes in noord-africa dan in australië.

4. hersenen wegen gemiddeld een anderhalve kilo. ze bestaan voor 75 procent uit water. onze hersenen zyn pas volledig volgroeid op ons 25e levensjaar. desalniettemin groeien ze erg snel. het is om die snelle groei te kunnen byhouden, dat baby's van meet af aan alvast zo'n erg groot hoofd hebben. baby-hoofden zyn maar 20% kleiner dan volwassen hoofden.

5. als onze hersenen traag werken, transporteren ze hun informatie met een snelheid van twee kilometer per uur. maar als ze erg snel werken, gaat die informatie is vandoor aan een tempo van 430 kilometer per uur.

6. sinds midden negentiende eeuw is het i.q. van de westerse mens er ieder decennium 1.6 op achteruitgegaan!

7. mensen die nooit kleurstoffen eten, hebben gemiddeld significant een hoger i.q. dan mensen die geregeld kleurstoffen eten. 

8. hersenen kunnen worden getraind als een spier. hersen-oefeningen zyn een goed middel tegen alzheimer. hard zweten is voor hersenen erg ongezond. een goudvis heeft een beter geheugen dan een mens die al vier dagen wakker is.

Geen opmerkingen: