donderdag 9 november 2017

prent vd week

jesus christ wat is die bernet toch een fe-no-me-na-le tekenaar...
als je toch nog eens een kick wil krygen van een stripverhaal: dit is de shit...

6 opmerkingen:

Ufo Shifty zei

Wel niet echt denderend afgaand op de cover Lijkt wel "Buck Danny" in een "Jerry Spring" (van Jijé, niet de talkshow host =Springer) outfit.

Lijkt ook iets mis met de verhoudingen (hoofd/torso/handen) van de cowboy.

Serge zei

Veel relaxter getekend dan Jerry Springer, Ufo Shifty.
En er is niks mis met de verhoudingen van die cowboy: dat is character design. hij tekent de man in àlle prenten in die verhoudingen.

Ufo Shifty zei

Inderdaad, wel iets meer cartoonesk van vorm. De schouderbreedte van de held is wel extreem omgekeerd evenredig met de taille van de heldin(=plaatje verder onderaan in de blog).
Zo'n beetje als Willy Vandersteen's Rode Ridder vergelijken met die van Karel Biddeloo. Allebei zo verschillend, maar elk wel steengoed in hun eigen stijl.

Serge zei

Agreed.

Serge zei

't Is een heruitgave. De eerdere versie had een cover die door een andere tekenaar is getekend (vermoedelijk Aurelio Galleppini). Bernet heeft het ontwerp van die cover overgenomen en verbeterd:
https://files1.comics.org//img/gcd/covers_by_id/519/w400/519063.jpg?-7484063445779127903

Ufo Shifty zei

Om in de western wereld te blijven. Toen ik als kleine pagotter 't weekblad Robbedoes las zat er soms een "centrefold" poster in.
Deze hier bestond uit 2 posters die je dan moest samenvoegen.
Ik weet nog dat ik toen (en nu nog) ongelofelijk onder de indruk was van dit "opgeblazen" fragment uit een westernstrip van Jijé :

https://lh3.googleusercontent.com/U4q8otyFmkLsJAHRlKGlAGCOZzaxynix5JDPsRsWihHawOUy6PBC1-5uXo2afKXfTQUjgw1vGwhrUQ=w1071-h399-rw-no