zondag 13 mei 2018

state of being, 13 mei 2018


een dag is altyd een compositie, en vandaag was die compositie bepaald wanstaltig. peer-vormig. hoewel ik pas om vier uur snachts was gaan slapen, moest ik er reeds om acht uur smorgens weêr uit - niét om te gaan werken, maar wel om te gaan zwemmen, in lakonia, het privé-zwembad. een dubbelzinnige gewaarwording; liggen zwemmen en dryven in het lekkere water - maar onderwyl feitelyk vooral helemaal slaperig...
    mollie had een krultang-borstel in d'r haar gedraaid; daar zyn we een kwartier meê aan het klooien geweest, om die er terug uit te krygen...
    thuis in de tuin veel stress vanwege een uit zyn nest gevallen duivenjong - maar: wat de kinderen onderwyl niét weten, is dat nellie de dwerghamster opnief is ontsnapt - ditmaal onvindbaar voorgoed.
    even geld gaan afhalen voor een klusjesman in huis (plafond-herstellings-werken in de waskamer); de enige bancontact hier in de buurt, is in het stuyvenberg ziekenhuis - maar: dat ziekenhuis bleek (kan dit?) te zyn gesloten. heb je dat ooit meêgemaakt?? een ziekenhuis dat domweg gesloten is??? te voet dan maar helemaal verder naar de bancontact op de turnhoutsebaan - ik op zo'n uitgebreide wandeling evenwel niet voorzien geweest zynde, geen sokken dragend in m'n nochtans harde, snydende schoenen.
    rond twaalf uur smiddags uitgeput terug m'n slaapkamer in; een béétje kunnen slapen; met een suffe kop evenwel gewekt door de deurbel; bol.com; een gehele hoop van dichtbundels ontvangende, op basis van dewelken-ik een artikel ga schryven geheten "overzicht der hedendaagse vlaamse poëzie", voor het groninger-festival (het woord "der" is hier niet correct gebruikt, eigenlyk.)
    de klusjesman was bezig. het huis bleek zonnig en kalm. toch fietsten-ik myn gezin maar weêr achterna, met name naar het krugerplein. maar: net wanneer ik daar aankwam, wilden de kinderen weêr naar huis - in weêrwil van het gegeven dat ik éindelyk eens een match scheen te kunnen winnen tegen schaakmeester matthias.
    dus, indeed: wat is dit voor een dag? dit gaat nergens heen...
    rond zeven uur savonds naar zaventem, dat toch wel; om olivia naar d'r moeder te brengen (die moeder, tante sarah, werkt daar vanavond, als make-up-artieste, by vtm, medialaan 1, vilvoorde.)
    daarnet, rond elf uur, een beetje door de stad lopen zwerven om te proberen te heroriënteren; normaal ben ik een vredig en beaat en onthecht creatuur, om niet te moeten zeggen byna al een half engelachtig luchtwezen; maar: vannacht ben ik ietwat nerveus. precies niet veel aan te doen.
    ... okay... nu m'n columns voor de streekkrant...


Geen opmerkingen: