dinsdag 7 juli 2020

dreamer


(na een pauze van twee maand, nu kennelyk terug véél aan het dromen...)



de kinderen zwemmen in zee maar ze gaan onder, niet omdat ze niet kunnen zwemmen maar gewoon uit verstrooidheid; ze dénken er niet aan dat ze moeten bovenblyven. ik ga ze redden, maar het enge is dat ik in het water niet kan zien waar ze juist dryven. wanneer ik ze dan toch bovenhaal, doe ik zo'n echte zedenpreek: "voortaan moet ge er wel aan denken dat ge met uw hoofd boven water moet blyven!"
    ik loop rond in het extreem grote huis waar vroeger zogezegd irene vervliet woonde. ik heb een vaak terugkerende droom van een spookhuis dat een achteruitgang heeft die uitgeeft op een somber zeestrand, maar in myn droom zelf begryp ik: neen, dit is toch een ànder huis. lady angelina geeft my een rondleiding en aldoor is het de vraag, of ik hier nu wel of niet een event wil organiseren... "hey," zeg ik nog tegen angelina, "gisteren heb ik van jou gedroomd."
    in nog een andere droom zitten er bepaalde scholieren aan wie ik nederlands geef, op my te wachten. ik moet ze vertellen dat ze het volgende jaar geen les meer van me krygen; maar ik kryg het ze niet medegedeeld, omdat ik het zo jammer vind.
    in nog een andere droom zit ik met luv en de kinderen in een bestelwagen. luv zit achter het stuur en heeft ons geparkeerd - maar we staan op één halve centimeter afstand van een ravyn. daar flip ik op door, terwyl luv er kennelyk rustig by blyft... ik wil uitstappen - maar als ik me beweeg, gaat die wagen misschien aan het kantelen... 

Geen opmerkingen: