vrijdag 28 januari 2022

state of being, 29 januari 2021


morgen (straks, dwz zaterdag) die bloemlezing live in de parkbibliotheek in merksem: "poëzie en de natuur". van de bibliothecaresse ter plaatse had ik op voorhand een stapeltje dichtbundels meê naar huis gekregen, die ik daarom gisterenavond (ten donderdag) deêmoedig al eens doornam; ik werd daar echter, op tamelyk korte tyd, half moedeloos van... 
vooral de hedendaagse nederlandstalige poëzie is effenaf extréém slecht, da's niet te geloven - maar: goeddeels zal dat vast ook aan myzelf liggen; ik snap er simpelweg niks van. allemaal boekjes en teksten en een vorm van taalgebruik waar ik totààl niks meê kan aanvangen - waar hébben die het over? waarom praten die niet gewoon?? al hebben ze er wél allemaal, blykbaar, pryzen gewonnen - dat is nog raarder. mensen, dit is zo sàài en hopeloos dat je verklonterd bent nog voordat je tot aan het einde bent geraakt.
    vandààg echter sloeg ik nog eens aan het grasduinen door myn éigen boekenkasten - en da's, moet gezegd, heel andere koek. al byna was ik beginnen te denken dat poëzie op zich helemaal niks was, of althans toch niks voor my. yshockey is ook niks voor my, dus het zou kunnen. maar van links naar rechts door myn historisch geordende boekenverzameling, piep je heel anders, mensen!! zevenhonderd jaar voor christus - zolang geleden al; de liefdesgedichten van sappho; die schryft jou naar huis, jongen, nog altyd, na àl die eeuwen. en je hoeft daar helemaal geen historische kennis voor te hebben, die verzen spàtten gewoon van je bladspiegel af.
    et cetra.
    anyway, zo was ik toch weêr een paar uurs bezig.
    met op de achtergrond de original soundtrack van "the lost daughter (er een kwartier meê bezig geweest om myn blue tooth boxen in stereo te krygen; het was aldoor ofwel de linker- ofwel de rechterbox, en nooit tezamen. na veel gepruts kwam het goed, al snap ik niet waarom...)
    die selftape voor die vlaamse televisie-serie is er dus nog steeds niet van gekomen. tot dusver. misschien straks nog, alsnog?

met luv een aantal schabben uit de garage gedragen, die naar boven moeten, omdat onze vriend mohammed die morgen gaat komen installeren, eindelyk...

Geen opmerkingen: