dinsdag 21 juni 2022

alternatieve feiten


1. de haren op je armen, op je benen en op je rug kunnen soms van emotie overeind gaan staan. uiteraard kunnen baardharen niét overeind gaan staan, maar wél de zéér kleine haartjes die iedereen op zyn wangen heeft. die zyn echter zo minuscuul, dat als ze overeind gaan staan, niemand daar wat van merkt.

2. vaatwasmachines zyn niet milieu-onvriendelyker dan handwasser. de machine gebruikt 7 liter voor het poetsen van gerief waar een gemiddeld handwasser 20 liter voor gebruikt. voorts maken wasmachines wel veel herrie en zo, maar verbruiken ze toch maar erg weinig ellentriek. ten slotte valt ook het recycleren van onderdelen van afgedankte vaatwasmachines erg goed meê.

3. er is geen enkele duizenpotensoort met meer dan honderd poten.

4. in sociale omgang geldt de onuitgesproken code om een zekere fysieke afstand van mekaâr te bewaren, maar de precieze omvang van deze afstand verschilt van land tot land. de meeste afstand houden de roemenen (140 cm), de minste afstand de argentynen (80 cm).

2 opmerkingen:

Jean-Lou zei

3. Twee uitzonderingen (volgens Wikipedia): Illacme plenipes en Eumillipes hebben resp. 600 en tot 1300 pootjes. Die laatste is dus wel écht een duizendpoot, hoera!

Vitalski zei

hmmmmm........