maandag 17 april 2023

uit het schriftje


popcorn is vreemd. gezouten is minder lekker dan gesuikerde popcorn, maar van de gesuikerde popcorn word je na een tydje depressief. dus moet je toch voor de gezouten versie kiezen.
    de banaliteit van dozen popcorn in de bioscoop. die schurende geluiden - de banaliteit van de wetenschap dat die onnozele geluiden na een halfuurtje weêr voorby zyn... 

brievenboeken. maar nooit zullen er mails-boeken komen, of sms-jes-boeken. die brieven waren de reproductie waard - waarom die mails dan helemaal niet? daar is iets onlogisch aan.

veel stuff die in myn vorige computers zat, is totaal maar dan ook totaal verloren gegaan; tezamen met de computers zelf. myn broêr serge is daar totaal anders in. hy deed de lay-out voor myn boek "de geur van nat haar" in het jaar 2003. welnu, ik kan dat bestand by hem opvragen; een halfuur later kryg ik het hier dan binnen... 

die keer toen lizzie voor myn vliegtickets had gezorgd, nu twintig jaar geleden. van antwerpen naar benidorm en drie dagen later weêr naar antwerpen terug... die derde dag was ik klaar om terug naar huis te vliegen, inderdaad. pas in de vlieghaven werd voor my dit volgende uitgevonden; dat dit vliegticket aangaf dat ik zou terugvliegen: binnen een màànd en drie dagen...
    daar stond ik...
    de oer-angst van iedereen die een vliegtuig neemt - in volmaakte vervulling gegaan.
    ik had geen zes euro meer op myn bankrekening staan...
    philip goldface is my toen komen halen - met de auto...





3 opmerkingen:

Anoniem zei

Er bestaat wel degelijk een mailboek, nl mijn eigenste met Jean-Paul Mulders bij elkaar gemailde 'Hoed u voor namaak', waaruit ik reeds voorlas in de dinsdagclub.

Anoniem zei

Bivenstaande reactie is van Diane Broeckhoven.

crowdserver1 zei

Toevallig ben ik 2003 begonnen met het internet, toen nog met een desktop. Nu heb ik me voorgenomen enkel een iPad te gebruiken en dat lukt bijna volledig.
Doorheen die twintig jaar ben ik ook veel verloren en dat stemt niet overeen met mijn compulsieve databewaarder persoonlijkheid. Daartegenover, die eerste jaren waren kwalitatief niet zo denderend maar wel noodzakelijk om scherper en beter te worden en voornamelijk de kunst van het samenvatten machtig te worden. Nuance is soms nodig maar ik ging daar in het begin te ver in en ik was ook te cryptisch.
En waar sta ik nu? Ik heb door enkel mijn iPad te gebruiken een paar kortboeken gemaakt die gratis te downloaden zijn in de Apple bookstore.
Ik ben op andere platformen ook de gratis formule nagegaan maar tot op heden zonder succes.
Dus, wie interesse heeft, moet wel een Apple toestel hebben.
Dit is de link naar mijn laatste kortboek vanwaaruit men ook naar de andere kan gaan.

https://books.apple.com/be/book/het-vivendi-virus/id6447813079?l=nl