woensdag 21 november 2012

state of being - 21 november 2012

waarin vitalski babbelt

ja, ik geniet van de kalmte van deze dagen. uiteraard meldt er zich steeds wel stuff aan om je kopzorgen  by te maken, maar zo blyf je bezig - soms moet je ook luidop durven zeggen: het is goed zo!
    nog zeventien dagen en rocco james conan wordt geboren. vanmiddag waren we by de gynaecoloog - of, om het eerlyker te hebben (voor de afwisseling dan): eigenlyk was luv in haar ééntje naar de gynaecoloog, in weêrwil van het geplande schema moest ikzelf in bed blyven liggen, dat moést wel, ik had de hele voorbye nacht geen oog dichtgedaan, met aldoor de raarste visioenen op bezoek, zoals het personage "scrooge" van "a christmas carroll" - misschien omdat ikzelf ook zo'n gierigaard ben... maar by die gynaecoloog was, voorts, in alle geval de gehele boel dubbel en dik okidoki, de kleine spruit ligt nog steeds netjes ondersteboven - zy het wel nog, en dat is niet ideaal, met zyn aangezicht naar de lezer. doch akay: goed uitgerekend, heeft hy dus nog tot sinterklaas om zich om te draaien.
    wellicht is zyn gehoor ook tiptop in orde, want als er in huis iemand aan het boren slaat, met een boormachine, dan begint hy van zuivere weêrga met zyn handen en voeten langs luv haar navel te slaan en stuurt op den duur zelfs een kettingpapieren fax met daarop geformuleerd het beleefde verzoek: stop hiermeê.
    als ik in huis een liedje zing, zegt mollie ook altyd heel streng: niet doén!!
    zelfs myn peuter-dochter geen fan van vitalski...
    's avonds probeer ik myn boekhouding in orde te krygen, een soort kafkaäans dryfzand, en 's nachts werk ik in alle stilte voort aan myn Geheime Boek, dat zeer aardig opschiet, jongens...
    ik werk ook in het geheim aan een zeer uniek, nogal krachtig vuurwapen, waarmeê ik vroeg of laat (het kan nog zes, zeven jaar vergen) heel belgië op een halve dag tyd van de kaart kan vegen, iets met vleesetende bacteriën enzo, maar ook daarover kan ik nu nog niet teveel vertellen.
    jullie moeten my er maar op vertrouwen dat het wel goed komt.
    morgen naar de keuring, daarna weêr naar de leuring. en alle dagen daarop dan weêr: appelmoes met steuring.

Geen opmerkingen: