dinsdag 13 november 2012

vyf nieve fictieve biografemen


de silver surfer even sterk als de hulk



















1. de ik-figuur in het liedje van prince genaamd "darling niki" heeft op een ogenblik by deze darling niki thuis zo'n heftige seks, dat hy nadien "niet meer precies kan zeggen wat ze met hem uitspookte", maar dat in ieder geval "zyn lichaam nooit meer hetzelfde zal zyn".

2. robin ranzinski, het door mickey rourke gespeelde hoofdpersonage in "the wrestler", vindt, als gepensioneerd worstelaar, werk in de charcuterie-afdeling van een deli-supermarkt, maar geraakt op een ogenblik zo erg geïrriteerd door het gezeik van een of andere klant, dat hy ineens, vrywillig, zyn eigen duimtop in de snymachine duwt.

3. sancho panza, de knecht van don quichote, wordt door don quichote, in ruil voor al zyn diensten, voor op het einde van de rit een eiland beloofd. sancho panza weet echter niet wat het woord "eiland" betekent, en erkent in de loop van het verhaal dan ook meermaals, minder gedreven te worden door het verlangen naar zo'n eiland, dan wel door de zuivere nieuwsgierigheid ernaar.

4. iedereen weet dat filiberke, de beste vriend van jommeke, een hond als huisdier heeft, namelyk pekkie - maar in één album heeft filiberke ook een goudvis, geheten pistache. dit album heet dan ook zeer toepasselyk "de goudvis van filiberke", nummer 171. op het einde van dit verhaal geeft filiberke de goudvis cadeau aan de zeeman jan haring.

5. in de officiële hiërarchie van superhelden wordt steeds gezegd dat de hulk dé allersterkste is, maar dat klopt niet helemaal: door de kosmische krachten die hy voor eigen doeleinden kan aanwenden, heet in principe de "silver surfer" precies éven sterk als de hulk. zoals de afbeelding hierboven bewyst. (ik hoop hiermeê myn discussies met baby olifant hierover nu voorgoed te hebben mogen voltooien.)

5 opmerkingen:

BART VAN LOO? zei

nog biografemen!

Jim-Bar zei

inderdaad !!
ik zou die biofragmen zelfs uitgeven als een kalender of boek! Dit zijn tenminste dingen die ik wil weten.

vitalski zei

ja hé!

Serge zei

Zoals Baby Olifant zal bevestigen is Doctor Manhattan nog sterker.

Vitalski zei

blog