zondag 14 mei 2017

alternatieve feiten


1. sociaal onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer de helft van alle mensen die jy als jouw vriend beschouwt, op hun eigen beurt jouw niét als een vriend beschouwt. dit heeft te maken met ieders positie op de sociale ladder - kortweg: iedereen likt naar boven en trapt naar beneden.

2. ik betrap myzelf daar trouwens ook wel 'ns op; dat ik veel meer geduld heb met mensen die, op een of andere manier, ooit nog iets voor me zouden kunnen betekenen ooit, dan met mensen die me alleen maar tyd, geld en energie kosten. en jy zou zeggen: da's nogal normaal ook - maar: byvoorbeeld krishnamurti, die had daar felle kritiek op. die slaagde er écht in om met een president helemaal hetzelfde om te gaan als een wc-madame.

3. een winnend atleet slaat, op het moment van overwinnen, zyn armen en zyn gezicht hoog in de lucht. dit is een volstrekt natuurlyke reactie; zelfs levenslang blinde mensen, die dit voorbeeld dus nooit gezién hebben, doet hetzelfde.

4. de meest eenzame boom ooit was een boom in téneré, in de sahara; de meest nabye volgende boom bevond zich pas 400 kilometer verderop; alle rest rond die boom heen, was zand. toch is, in 1973, een dronken truckchaffeur erin geslaagd om die boom per ongeluk omver te ryden...

1 opmerking:

serge baeken zei

In mijn leven moet ik vaker en eerder iets gedaan zien te krijgen van een WC-madam dan van een president...