dinsdag 23 mei 2017

enige alternatieve feiten

wanneer die uithaalt naar een vlieg om te consumeren, bereikt de tong van sommige kameleons in minder dan één honderdste van één seconde tyd, een snelheid van honderd kilometer per uur.

een bepaalde valkensoort in marokko, zo heeft men nu net ontdekt, nemen hun prooien in gevangenschap; kleine mussen byvoorbeeld, duwen ze met hun snavel onder in een té smalle stenen spelonk, zodat ze daar niet meer uit kunnen; zo blyft dat lekkere hapje veel langduriger vers, dan wanneer het dood zou worden bewaard.

om die reden hebben sneeuwuilen ook een gemakkelyker leven dan gewone uilen; in sneeuw blyft een dode muis veel langer in tact om nog te kunnen worden opgegeten.

onze mensensoort stamt niet af van de neanderthalers; de neanderthalers hebben zich op eigen houtje van de apen afgesplitst, en zyn veel vroeger naar europa gekomen dan wy, die langer in africa bleven. maar eenmaal in europa, hebben we wel seks gehad met neanderthalers. dat vindt men nog steeds terug in onze d.n.a., en hierdoor is het gekomen dat ons immuunsysteem drastisch versterkt werd. onze hedendaagse vatbaarheid voor hooikoorts, is er ook gekomen door de schuld van de neanderthalers.

dat je de chinese muur zou kunnen zien vanaf de maan, is een fabeltje; die muur zou wel lang genoeg wezen, maar ze is veel te dun, en veel te weinig in contrast met haar omgeving.

Geen opmerkingen: