zondag 11 juni 2017

alternatieve feiten1. audi wilde het liedje "innocent when you dream" van tom waits gebruiken voor een reklaâmspot. tom waits verbiedt alle gebruik van zyn muziek voor reklaâm. audi schakelde een imitator in, en maakte de clip toch wél. tom waits deed audi een proces aan, en won dit proces. waits becommentarieerde:"nu begrypen ze de tekst beter. het is wel degelyk 'innocent when you dream', en niet 'innocent when you scheme'..."

2. gryze eekhoorns begraven hun verzameling nootjes op één en dezelfde plek, maar om de dieven te misleiden, doen ze wel aldoor alsof ze die begraven op velerlei verschillende plekken.

3. in sommige gebieden in australië moeten, gedurende sommige weken in de herfst, alle dorpelingen de gehele dag lang een helm dragen, doordat er dan grote eksters rondvliegen die, om hun nest te beschermen, alles naar beneên gooien dat ze te pakken kunnen krygen.

4. de meest ingetypte frase op google, is de frase "what is my i.p.?"

5. er is 26 keer een ernstige poging gedaan om op hitler een aanslag te plegen. byna steeds door duitsers. 

6. in het liedje "hey jude" hoor je paul mc cartney "fucking hell!" zeggen, omdat hy een verkeerde piano-toets indrukte. john lennon stond erop om deze woorden erin te houden. je moet echter zéér goed luisteren om het te kunnen horen...

Geen opmerkingen: