vrijdag 8 juni 2018

dagoverzicht dat hier uitloopt tot een state of being, 8 juni 2018

hoewel ik al die mensen ieder individueel een warm hart toe draag, wilden-ik feitelyk veel liever meteen weglopen, wegens aanval van acute claustrofobie. er is niets zo klein als de kluit waarop de vlaamse schryvers. ik wou hier komen schaken en thee-drinken en chillen; en niet al die stresserende belangrykheid.
    het letterenhuis heeft erg goeie dingen gedaan, en zelfs heeft het letterenhuis érg goeie dingen gedaan. maar, bedacht ik bitter, heeft iemand van die klojo's hier soms "schuld en boete" geschreven, of "das schloss"? is het dankzy het letterenhuis of dankzy het fonds der letteren of dankzy passa porta, dat "anna karenina" en "oorlog en vrede" werden geschreven?
    dat zyn natuurlyke domme gevoelens.
    al is het normaal dat je het als artiest niet kan uithouden in een artiestenmilieu.
    maar by naêr inzien was het voor de kronikeur die ik wil zyn juist subliem om van dit evenement per toeval te mogen getuigen,  om er toch by te horen maar dan totaal niet op uitnodiging maar wel omdat dit jouw café is. die leen van dyck had de hele dag honderden vrienden en dankjewelzeggers rond zich, en juist wanneer ze eindelyk wegging, was ikzelf eigenlyk de laatste die ze nog tegenkwam. zodat ik haar kon melden:"bedankt voor alles dat je voor ons hebt gedaan, leen!"
   
met anton van schalkwyk intussen 1-1 gespeeld.
    anton is myn beste tegenstander. we spelen ook psychologisch; als de ander voor een cruciale zet staat, snyden we met opzet een zo gevoelig mogelyk thema aan; "heb je nu eigenlyk nog van die blonde nora gehoord?" "je gaat de laatste tyd ineens erg goed gekleed, kan dat?" etc. de kunst bestaat er dan niet uit om het spel eventjes los te laten - maar wel, om je d'r daarna weêr in vast te byten.
    vooral hierom: met anton gaat het er meer gestreng aan toe dan op die maandag-schaak-club in bar leon: by anton betekent een stuk vasthouden, een stuk neêrzetten; en gezet hebben, betekent niét meer terugzetten. punt.


Geen opmerkingen: