zondag 15 juli 2018

column streekkrant editie kempen


EROTIEK IN DE KEMPEN

Te voet onderweg door Wechelderzande, voor een barbecue ter plaatse, voerde ik met een goeie vriend van my ten zoveelste male een discussie over de vraag, wààr het nu feitelyk het best vertoeven is voor mensen: in de stad, byvoorbeeld in Antwerpen, of "op den buiten", byvoorbeeld in de Kempen. Myn vriend maakte toen een bizarre opmerking, hy sprak:"In ieder geval hebben mensen die in een dorp wonen, betere seks dan mensen in de stad." Hier wilde ik het fyne van weten - om niet te zeggen: ik voelde my in myn kruis getast!

Ten eerste staan in een dorp de huizen veelal los van elkaar, zodat de inwoners daarbinnen, meer lawaai kunnen maken. Dat gaat niet alleen over hygen en krysen, maar ook over krakende beddensponden - als je onderburen hebt, zoals in de stad meestal het geval is, kan je het gewoon niet liggend doen. Bovendien baden dorpen vaak in een geur van vers gemaaid gras en hooi, wat bevorderlyk is voor onze dierlyke instincten. Evolutionair gezien, zyn mensen knaagdieren. En ook hebben de meeste Kempische huizen een oprit; by een rendez-vous by iemand thuis, wordt de bezoeker al helemaal opgewonden wanneer hy nog maar bezig is met zich naar de voordeur te begeven; dit voorspel is in steden ondenkbaar, daar loop je door de straat net zolang totdat je aanbelt. En tenslotte: in een dorp kent iedereen elkaar, wat in het byzonder de erotiek van het overspel bevordert; het verbodene, het geheime, is per definitie heel erg opwindend. In een stad kan het niemand wat schelen waar je mee bezig bent.

Enerzyds dacht ik: wat een flauwekul allemaal. Anderzyds voelde ik voor de eerste keer in myn leven de aandrang, om effectief naar de Kempen terug te verhuizen!!

Geen opmerkingen: