zondag 5 augustus 2018

alternatieve feiten

1. de naam "simply red" slaat niet op het rode haar van die onnozele zanger, maar op het gegeven dat alle groepsleden supporteren voor manchester united.

2. zoals van gogh van de academie is verwyderd, zo is ook lucille ball ooit van de toneelschool verwyderd, wegens "te verlegen en te stil".

3. roger moore had in al zyn filmcontracten genoteerd staan dat hem gedurende opnames een ongelimiteerd aantal cubaanse cigaren moest worden geoffreerd.

4. kafka was een groot fan van charles dickens, stellend dat zyn eigen kortverhaal "de stoker" een immitatie was van dickens' "david copperfield"; maar toch laakten-'ie de té karikaturale personages van dickens, zyn soms weêrzinwekkende sentimentalisme, zyn in-herhaling-vallen met sommige effecten. hoewel kafka geen hoge pet op had van zyn eigen werk, stelt hy toch dat hy hier en daar een "verbetering op dickens" heeft kunnen maken.

5. de eerste tom & jerry verscheen in 1940. jerry had toen nog geen naam, en tom heette jasper.

6. de kleur van de kleêren van norman bates in "psycho" is periwinkel blauw.

7. de laatste woorden die marilyn monroe uitsprak in haar laatste film-opname, waren gericht tot clark gable, in 'the misfits'; "hoe ga jy je weg terugvinden in het donker?"

Geen opmerkingen: