dinsdag 14 augustus 2018

state of being, 14 augustus 2018


jaarlykse lyst van dingen die niet in orde zyn.

-het dashboard geeft aan dat de wagen een algemene beurt moet hebben, dringend.
-de garage die dienst doet als opslagplaats, staat zo erg vol met rommel, dat de zydeur niet meer open kan. dwz een paar keer over en 't weêr naar het stort.
-de werkkamer is zelf een stort. de vyf hamsters en de kinderen die daarmeê spelen, makn dagelyks opnief dat de vloer ligt volgezaaid met zaagsel en ander, minder definieerbaar prutsel. de kasten zyn een puinhoop, niks ligt op zyn plaats, alles ligt overhoop.
-byzonderlyk de kast met boekhoudkundige stukken daarbinnen, is héél erg. kaften, losse blaêren met uittreksels, etc., allemaal op stapels door mekaâr.
-myn laptop ligt al een lange tyd op sterven, sinds gisteren heb ik daar ook geen geluid meer van, tenzy langs een externe box. al vier jaar geen back-up meer gemaakt.
-(maar oké, voor het eerst sinds 12 maanden zyn m'n sabam-papieren in orde, en de stukken voor m'n boekhouder zelf zyn ook meer helder dan ooit tevoren.)
-de cruciale bakfiets moet naar de fietsenmaker, wegens een scheef zadel, dat ieder moment gaat in tweeën breken.
-de tuin is een puinhoop; een kapotte voetbal hier, stro van de dode konynen daar, ...
-in de woonkamer staat geen énkel meubel meer overeind. uitgerekend vandaag heeft mollie dus ook de tamelyk nieve, staande lamp kapot gekregen (een bluts in de kap); van de aanvankelyk zes eetkamerstoelen, blyven er nog drie over. die "bureau" moet eigenlyk een groene, leêren schryftafel à la dickens wezen. vooral de vloer rond de vogelkooi moet dringend worden gestofzuigd. de kewlox-kasten met kinderspeelgoed: als je die durft opendoen, tuimelt het brakke speelgoed je over de kop. de dobbelstenen van monopolie liggen by de puzzelstukken, de dvd's zonder hoes liggen gestrooid tussen de poppenkastpoppen.
-de "koude kamer" moet uitgemest - okay, dat ga ik morgen doen.
-myn bed kraakt al jarenlang zo erg, da's eigenlyk niet meer menselyk, daar moest in 2014 al een nief bed zyn gekomen.
-m'n visa-kaart doet het niet meer.

pas op, hier alles by mekaêr moet ik wel zeggen: als dàt het maar is, what else is new... dat valt echt goed meê - dit hier noterende, kryg ik al goesting om er de beuk in te zetten...

Geen opmerkingen: