donderdag 10 oktober 2019

state of being, 9 oktober 2019

de legioenen van vitalski-bloggers; die myn leven nu reeds 17 jaar op de voet volgen, van dag tot dag, wreven zich, vyf maand geleden, vervreemd in hun handen by het ritueel waarvolgens ik my van nachtburgemeester tot schoolmeester liet bekeren; "verandering van decor! én van personages! én voortaan veel vroeger opstaan - ochtendnevels in dit proza!" helaas, aldus; ik kan myn weêrwaardigheden van daarginder maar nauwelyks uit de doeken doen; discretie zynde dé boodschap; my dan maar latende volstaan met te opperen, dat het bestaan ook daarzo eenvoudigweg een roetsjbaan is. ik zal het je wel mondeling vertellen als ik je tegenkom.
     voorts het droeve nieuws vernomen vandaag, dat stelde dat "de streekkrant" ermeê gaat ophouden; voor de eerste keer in 25 jaar gaan ik daarom nergens een column meer hebben lopen (van 1994 tot 1999 schreef ik columns voor weekup magazine; van 1999 tot 2007 voor gazet van antwerpen, van 2007 tot volgende week voor de streekkrant); vooral is dit een inzakking van 500 euro's per maand in myn inkomen.
    gelukkig ben ik goeddeels aan het rentenieren, al een tydje... alleen al dankzy de inkomsten van myn debuutroman, "het huis met het jachtgeweer", zullen zelfs de kinderen van myn kinderen nooit echt hoeven te werken...
    goed mogelyk vertrek ik morgen of overmorgen naar syrië, zien wat de turken daar nu allemaal uitvreten...

Geen opmerkingen: