zondag 24 mei 2020

state of being, 24 mei 2020




sinds eind april weet ik my weêr in het nachtburge-meesterlyke rythme - zoals geheel myn leven, maar dan voordat ik schoolmeester werd; dwz: om halfvyf snachts gaan slapen, met de grootste productiviteit de laatste vyf uurs van de dag, en smiddags zeer traag en moeizaam ontwaken - ook altyd, door de schuld van de exotische geluiden in huis, iétwat slaap te kort. een goeie koffi brengt my dan toch weêr op de been.
    het huiswerk voor school, voorbereidend werk, heb ik vandaag overigens de gehele dag lopen uitstellen; bygevolg moet ik daar straks nog aan beginnen... in plaats daarvan was ik doende, de allerlaatste hand te leggen aan het frankenstein-boekje. voorts ook vanalles aan het lezen geweest over de americaanse dichter henry wadsworth longfellow...
    daartoe aangespoord door al die housemade youth video's van tegenwoordig, wilde rocco james conan zich evenééns de "challenge" aanmeten, om de gehele dag, van negen tot negen, op de trampoline in de tuin te blyven; gaan schommelen, of in het gras gaan liggen, mocht af en toe ook kunnen; alleen in huis komen, was uit den boze. met de koppigheid hem eigen, zag ik hem aldoor in die trampoline liggen; om elf uur, om één uur, om vyf uur, et cetera. om halfacht savonds, zag ik hem opeens door de tuin lopen huilen - "hey rocco, wadist??" "aaah!!! aaah!!!" "watte?" "ik ben per ongeluk, zonder erby na te denken, voor een appelsap in de keuken geweest!!..."
    
     

    

Geen opmerkingen: