maandag 27 december 2021

@ the bookshop

uitzonderlyk mooi product. zeer groot formaat, maar zonder dat dat kinderachtig overkomt. uitzonderlyk dik, droog papier, en erg veel open space. ook in de grafiek.
    een eigentydse voortzetting van de atoomstyl à la serge clerc of daniel torres; alle ingrediënten van die styl, maar tegelyk die styl ook overstygend, minder mathematisch... charles burns maar naar myn smaak dan beter, minder geometrisch.
    lekker weinig tekst, zoals het éigenlyk moét voor een strip.
    de weblog tzum meldt met overtuigende voorbeelden dat er grafisch een en ander schort aan deze prenten, verhoudingen die niet kloppen en zo; maar ik moet eerlyk zeggen dat my daar by het lezen zelf niks van is opgevallen.  ik heb dan ook wel slechte ogen. zeker ga ik nu ook harari's vorige boek eens checken, "het magneet"... want het enige dat dit boek voor mankeert, is een kader van een heleboel àndere afleveringen.
    ergens toch jammer dat strips als deze, en eigenlyk alle strips, in de marge leven. dat de nieuwste spider-man-film overal is uitverkocht, maar dat byna niemand deze strip hier nu in huis heeft. eigenlyk zou 15 procent van minstens de frans- en nederlandstalig bevolking dit boek moeten kopen en aan een goeie vriend cadeau doen. ik kan my niemand voorstellen die hier niét van zou genieten.





Geen opmerkingen: