donderdag 21 maart 2024

state of being, 22 maart 2024


een oase van tyd. vreemd, tussen al die ondernemingen in, middenin het oog daarvan; opeens zoveel ademruimte. wel aldoor bezig - maar:
rustig aan.
    morgen die "improvisaties" met diane broeckhoven in de groene waterman; dit enigszins voorbereiden, is aangenaam huiswerk, byzonderlyk doordat die aangenaamheid juist een der hoofddoelen is van dit project. zelfs je tofste bezigheden worden op den duur een examen, zelfs de dinsdagclub vergt allerlei lastige inspanningen - maar: met die serie "improvisaties" wil ik my alleen maar amuseren, van alfa tot omega, dat staat voorop. ik wil daar niets met tegenzin voor doen. liever een slechte voorstelling, dan. (wat toch onmogelyk is, er zitten keitoffe ideeën in. ik ben zelf erg benieuwd...) (wat hét ding is dat je als toneelmaker moet zien te bereiken: dat je zélf benieuwd bent naar wat het gaat worden.)
    met luv een halfuur verder gekeken naar "wild at heart".
    tussendoor moest ik een zekere soort van hart-aanval zien verwerkt te krygen, by het aanzien van de actuele belastingscyfers, zoals die kennelyk bezig zyn met op my af te komen - erger dan ooit tevoren, onuitsprekelyk!... en toch: what else is new? fuck belgië. fuck dit belastingssysteem. kom my op den duur maar halen, dan. kom my myn huis dan maar afpakken en steek my dan maar in de gevangenis (hoe gaan ze dat doen? de gevangenissen zyn totààl overbevolkt. er wonen nu byna meer mensen IN de gevangenis dan UIT de gevangenis.)
    je wordt by ons zo surrealistisch fel belast, dat je vroeg of laat naar het o.c.m.w. wordt gedreven; maar daar kan je dan voortleven: op kosten van de belastingsbetaler.
    schitterend systeem...
    we leven in dé allermeest luxueuze tyden ooit - doch iedereen is burn-out, iedereen is depressief, iedereen is angstig. je moet zesendertig bonnetjes invullen alvorens 5 euro uit je vzw te mogen halen - maar de hoofdzetel van fortis bevindt zich in manilla.
    savonds rocco james conan naar het skatepark gereden.
    met rollie getelephoneerd.
    frieten met currieworst gegeten.
    in het stuntgedicht na een tiental dagen een nieuwe doorbraak, met name dankzy het woord "wortel". is een logisch woord, althans wanneer je een boom beschryft; zodat niemand gaat kunnen mérken dat ik er zolang naar heb moeten zoeken; wat evenwel net dé hele diabolische bedoeling is van zo'n gedicht: oneindige uren aan één zin werken, juist met de bedoeling om het ernaar te laten gelyken, alsof hy in één geut werd opgehoest... 
    

Geen opmerkingen: