dinsdag 4 april 2017

state of being, 4 april 2017het bestaan als vaderloos vrygezel is een pak eenvoudiger, zoals reeds geweten voordat ik dit neêrschreef.
    ontwaken in stilte, alsof de oorlog voorby is. dan, in ligtoestand, kalmpjes-aan voortknutselen aan m'n prince-lezing. vervolgens de konynen voederen, en daarna te voet naar m'n pa en ma, voor een spelletje schaak in de zonneschyn. dan weêr thuis, om voort te knutselen aan m'n conference ("de ideale schoonzoon," nu bestaand uit tweemaal veertig minuten; te zaterdag weêr 'n try-out), om daarna dan weêr, in alle onwaarschynlyke rust, wat te liggen lezen in "the spirtit/new adventures", evengoed als de originele will eisner. net zolang totdat de slaap my overmant, om exact één uur te power-nappen.
    een lange telephoon met jo jespers, wat met de kinderen erby ook niet echt haalbaar is. die man, jo jespers, wordt nu aldoor door de politie opgepakt, maar zonder dat ze hem feitelyk iets kunnen aanwryven; gewoon doordat hy er zo erg sociaal onaangepast uitziet...
    rond halftien savonds met de fiets naar de u.g.c., voor "kong - skull island" - recensie hier straks. opmerkelyk: ik had de gehele filmzaal voor myzelf! -dan boodschappen doen richting bert lezy, waardoor die film nu eenmaal op myn weg was gelegen.
    om één uur snachts thuis met een take away shoarma. tydens het eten een aflevering van "de wissel van de macht,"- belgische politieke geschiedenis. dan weêr voortknutselen aan "de ideale schoonzoon". om daarna, ongewild, by kaarslicht in de driezit in slaap te sukkelen (rond vyf uur smorgens weêr wakkergeworden en naar de grote, ledige, muisstille slaapkamer verhuisd.)
    de mensheid is knetter om zo'n permanente staat van meditatie voor een gezinsleven in te wisselen (maar toch heb ik dat gedaan, dus er zal wel iets achter zitten...)

Geen opmerkingen: