zondag 23 april 2017

state of being, 23 april 2017rond halfzes savonds naar de vlaanders vertrokken. anderhalf uur doorryden. tydens deze rit myn verhaal nog eens gerepeteerd; "de ideale schoonzoon"; om live te brengen, een gigantisch moeilyke "partituur", met constant wisselende toonaarden en mekaâr overlappende woordspelingen. de mensen lachen niet - omdat het té vol zit (én omdat het in zekere zin pornographie is...)
     in de aangename, grote bibliotheek aangekomen, gebeurde het algauw dat ik, zittend op een gewone, harde, oranje zitstoel, toch indommelde, voor ongeveer een kwartier. om dan te worden wakkergeschud door de directeur:"speeltyd, don vitalski!" (da's steeds een zéér gekke manier van ontwaken:"waar ben ik? ah ja, vlak naast een podium - o ja: nu metéén beginnen spelen!!...)
    alweêr een uitverkochte tent was het... de derde op ry al, deze maand (de inkom was gratis maar wél moest men reserveren; en iedere stoel was gereserveerd...)
    ik speelde heel erg goed, echt zeventig minuten aan één stuk door op het scherp van de sneê (al zeg ik dit zelf. maar ja: ik moét dit wel zélf zeggen) (ook de familie ghekiere zegt dit zelf...) exact vyftig procent der aanwezigen was er bly meê, exact vyftig procent der aanwezigen vond my afgryselyk. maar: omdat ik nu onderhand 46 jaar oud ben, en deze stiel zodus al 26 jaar intens uitoefen, hoeft niemand my nog iéts te vertellen. ik weet het zelf beter dan een ander wanneer ik goed ben en wanneer niet.
    snachts onderweg terug naar huis werd ik aangeraakt door, om dit alzo te bestempelen, een bestendige gewaarwording van vreugde, ook overschouwend het geheel der actuele bedoeningen. morgen met de kindjes en met luv naar het zwembad, ook een agréabel vooruitzicht...
    snachts kyken naar "gaston's war". doordat ik robbe de hert binnenkort interview, wil ik al zyn films zien - in de mate dat je die films nog kan krygen, welteverstaan. maar dat is belachelyk, want dat interview zal duren hooguit één kwartier...
    slaapwel, vitalski-bloggertjes...
    

Geen opmerkingen: