dinsdag 18 april 2017

basic facts1. vlamingen van dertien jaar en ouder, kyken gemiddeld drie uur per dag naar de televisie (wel inclusief dingen als youtube, netflix, dvd, ...)

2. moedervlekken verschynen het meest plausibel in de buurt van haarzakjes- vandaar dat er minder vaak moedervlekken verschynen op handpalmen en voetzolen. al komen ze ook daar wel voor.

3. ook zeilschepen worden gebruikt voor vrachtvervoer. ze kunnen evenwel maar maximaal 35 ton aan vracht verslepen.

4. als dieren eenmaal afscheid hebben genomen van hun mammie en hun pappie, keren ze nooit meer naar hun mammie en hun pappie terug. sommige dieren keren wel terug naar hun oorspronkelyke habitat, maar als ze daar dan hun verwekkers nog eens tegenkomen, is dat alleen toeval. de meeste dieren die weggaan, herkennen nadien hun ouders niet meer.

5. als mensen my een nummer dicteren om neêr te schryven, vind ik het erg verwarrend dat je byvoorbeeld zegt "zes-en-negentig", onderwyl je eerst de 9, en daarnà pas de 6 moet noteren. in het engels is de uitspraak (die ouder is) op een ogenblik aangepast aan de schryfwyze (die pas later kwam); ninety-six,  negentig zes, véél gemakkelyker. ook het zweeds heeft die aanpassing gedaan. in romaanse talen was het van meet af aan eenvoudig.

6. mannen en vrouwen zyn even vaak chagrynig.

7. een boot in een fles kost op ebay gemiddeld slechts vyftig euro;
http://www.benl.ebay.be/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=boot+in+fles&_sacat=0


Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget