maandag 4 juni 2018

column streekkrant editie kempen


KEMPENQUIZ

Jij denkt dat je slim indrukwekkend bent, maar hoe goed ken je de Kempen? Dat kan je hieronder even testen. Tien vragen juist, is "Baas Der Kempen". Negen juist, is "Kemphaan". Acht of zeven juist, is "Orde Van Corsendonck. Zes of vijf goed, is "Over Het Kanaal." Vier juist, is "Verdoken Limburger! Minder dan vier juist, is doodstraf op het Astridplein van Grobbendonk.

1. In welke gemeente kan je stiekem gaan zwemmen in de Snepkensvijver? 2. Wat is de bijnaam voor de 105 meters hoge kerktoren in Hoogstraten? 3. Wat hebben Bieke Ilegems, Ben Segers en Rik Van Steenbergen met elkaar gemeen? 4. Hoe is de Turnhoutse romancier Kamiel Van Baele gestorven? 5. Welke gemeente heeft een toneelkring die luistert naar de naam De Veredeling? 6. Waar wonen de zogenaamde "Heikneuters"? 7. Ligt Arendonk tussen Ravels en Retie, ja of neen? 8. In welke gemeente werd onlangs een aardbeienautomaat gekraakt door dieven, in Rijkevorsel of in Bovenree? 9. In welke gemeente is de orgelbouwersfamilie Decap gehuisvest? 10. Op 2 juni wandelde er een man voor zichzelf naar binnen in het ziekenhuis van Turnhout, afdeling spoed. Wat mankeerde hem?

Antwoorden: 1. De Snepkensvijver is in Lichtaart. 2. Dat is de Lange Katrien. 3. Die zijn alledrie geboren in Arendonk. 4. Die zeer goede schrijver kwam om het leven in het concentratiekamp van Dachau. 5. De Veredeling is in Vosselaar. 6. In Dessel natuurlijk. 7. Ja. 8 In Rijkevorsel, want Bovenree bestaat niet. 9. In Herentals. 10. Hij had een kogel in zijn buik.

Geen opmerkingen: