dinsdag 16 oktober 2018

state of being, 16 october 2018



een dag als een eiland tussenin twee wereldzeeën. gestaâg voortgewerkt aan het zogenaamde "hoor-college" rond frankenstein - die opnames grypen pas plaats, lezers, in de maand februari van het vreesaanjagende jaar 2019; maar des te erger verheugt het my, om daar nu reeds zo verre meê gevorderd te mogen zyn; het principe van de dringende deadline, ik altyd mensonterend gevonden hebbende, en ook geheel niet bevorderlyk voor kwaliteit.
     het was een zonnige dag, voorts. al kon ik daar zelf, zoals meestal, weinig meê aanvangen. hoewel toch, het schuifraam op de straatkant enigszins opengezet, wat ook alleen maar kon doordat het wonderlyk rustig was daarbeneên. om de zeventien huizen doet zich hier een bouwwerf voor, maar alle de betrokken bouwvakkers hadden vandaag, althans kennelyk, wat men noemt "facultatieve".
    toch ook heb ik wel een halfuur op een stoel gezeten, enkel en alleen om aandachtig en nauwkeurig te proberen na te denken over de dood, en meer nog het raadsel van het kwetsbare, kortstondige leven dat daar sprakeloos aan voorafgaat.

2 opmerkingen:

els c. zei

ach, wat lees ik jou graag... :-)

Vitalski zei

tx