vrijdag 31 maart 2023

blogologie


het klopt dat er zich de laatste tyd,- en dat is op zich, paradoxaal genoeg, een nieuwigheid ,- met een aanzienlyke regelmaat reposts voordoen, veelal van zaken van minstens vier of vyf, en meestal acht, negen of tien jaar geleên.
    het klopt ook dat dit manoeuvre te maken heeft met myn gebrek aan vrye tyd; ik ben nu eigenlyk een waarlyke circusdirecteur geworden, myn problemen nu alles door mekaâr behelzende: welke kleur moet dit affiche, hoeveel kosten twaalf paar beenwarmers voor het personeel, wil die violist morgen ingeplugd of akoestisch spelen? van smorgens tot snachts komt er een spervuur op my af van dit soort neteligheden, op alle fronten tegelyk.
    maar dit wil niét zeggen dat die reposts een gemakkelykheids-oplossing zyn. nu reeds achttien jaar lang schryf ik iedere dag voort en voort aan deze blog - zonder één keer achterom kyken, altyd maar vooruit. nu af en toe willende reposten, zie ik de gelegenheid schoon om eindelyk eens te grasduinen door dit kolossale bestek. en als ikzelf nu sommige dingen graâg herlees, waarom zou dan niet ook iemand anders daar plezier aan willen beleven?
    bovendien: een groot deel van myn fans is nieuw, en làs deze blog tien jaar geleden nog helemaal niet. en van die het wél lazen, meldt er zich dan ook weêr een groot deel aan dat zich die dingen niet meer herinnert. als zelf ikzelf, die het geschreven heeft, het al niet meer weet...
    enige nadeel: ook by de vele niéuwe dingen gaan jullie nu beginnen te vrezen dat het hernemingen zyn...

1 opmerking:

Serge zei

Ik haal de reposts er meteen uit.