maandag 1 januari 2024

alternatieve feiten


1. als je surft naar de pagina van "dag allemaal" waarlangs je een abonnement kan aanvragen, kom je terecht op de afbeelding van één nummer van "dag allemaal", uit 2021: "waarom zelfs zijn beste vrienden bart de pauw laten vallen".

2. surf je naar de abonnementen-pagina van "de morgen", dan kom je op een "de morgen"-cover die meldt: "waarom 'the investigation' van begin tot eind meeslepend is".

3. op de abonnementen-pagina van humo prykt een humo met als hoofd-opschrift: "Erik Van Looy - 'hollywood heeft me mijn leven gekost".

4. de beroemde hannibal had in zyn leger uiteindelyk maar 36 olifanten meê. toen hy daarmeê in rome aankwam, was de helft daarvan al gesneuveld. dus die hele mythe als zou hannibal "met olifanten tegen de romeinen hebben gevochten", betreft het aanschyn van slechts 18 olifanten. toch zyn die nu al 2800 jaar lang totaal wereldberoemd.

1 opmerking:

Neef Sam zei

Nu denk ik wel dat, ook al zijn het slechts 18 olifanten, toeterend en schetterend en bij de meeste meeste mensen onbekend, best wel indrukwekkend kunnen zijn.