woensdag 4 maart 2009

STATE OF BEING













daarjuist met bert en goldface de laatste hand gelegd aan zes korte filmpjes voor animo, de s.pa-jongeren... bert is vaak aangever, zodat ik niet hoef te soleren, en daardoor zit ik weêr helemaal in het zadel. drie weken geleden was dat niet het geval, wat ik er toen op los probeerde te improviseren sloeg nergens op - het was trouwens by het zien van die eerdere filmpjes dat ik dacht: komaan jong, genoeg van dat belabberde! ik drink veel fruitsap en myn brein staat op scherp. de resultaten zullen hier binnenkort gepubliceerd worden.

iets helemaal anders is die veroordeling van anja hermans die een kerncentrale naar binnen liep om te bewyzen dat je er zomaar binnen kan; acht maanden cel -- iedereen weet dat ze het gelyk 100 procent aan haar kant heeft maar niemand doet iets - alleen superkleine groepjes en de kleinste oppositieparty - - - - waarom maakt iemand van cd&v byvoorbeeld hier geen zaak van? ik denk dat dat moet gebeuren. dat moét gebeuren!

maar ik ben dus erg opgeruimd, in myn hof heb ik zelfs eindelyk die linkse plantenboom eens helemaal weggezaagd (my onderwyl verwonderend over het begrip "groene vingers hebben"; ... van krishnamurti, over wie er voorts nagenoeg geen biografemen* gekend zyn, is wel geweten dat een van zyn weinige "bezigheden" bestond uit planten te begieten) - - die plant die ik omzaagde, moést eraan omdat het zo'n dronkergroene was met vette bladen die schuins omhoog steken; van die lelyke, kleinburgerlyke struikbosjes, echt somber; nu lykt de hof tien keer groter en kan ik beginnen bejammeren dat het tuinhuis daarachter door katten wordt belaagd.
    by zo'n problemen is het grootste probleem altyd om die rommel finaal op te ruimen, - takkenbossen en kapotte stofzuigers in een zeildoek wikkelen en naar het stort achter de schynpoort... grmmmbllll...

*een "biografeem" is "de kleinste eenheid van biografie", een "atoom" van een biografie; byvoorbeeld "james joyce kon niet schryven zonder een bepaald groen tafellaken dat hy naar overal met zich meênam", of "de broer van lodewyk xiv was een travestiet"... ons leven voor anderen is een aaneenryging van biografemen...)

2 opmerkingen:

Kristomurti zei

Tja, Anja Hermans, heel zielig. Het minste dat we zouden moeten doen is een leger hypnotiseurs inhuren om alle cipiers in slaap te wiegen, haar bevrijden uit de cel en onderdak verlenen. Als we dan allemaal de bak invliegen zit ze ten minste niet meer alleen en kunnen we scrabbelen, schaken of kaarten. We moeten haar minstens toch eens gaan bezoeken, vind ik. Haar brandstichtingen keurde ik totaal af, maar dit is je reinste onzin om iemand voor in de bak te steken. Pure conditionering. Ik denk dat ik voortaan dagelijks ga urineren tegen de poorten van de gevangenis. Wat een kloterij.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.