maandag 17 juli 2017

alternatieve feiten


een vergetelheid - dit rytje had een paar dagen geleên, op de vlaams-nationale feestdag moeten verschynen...
1. het hoogste natuurlyke punt in vlaanderen is de kemmelberg, in de gemeente kemmel; maar om te begrypen dat dit nog steeds niet erg hoog is: de artificiële koolmynen-berg in winterslag, is reeds exacht tien meters hoger.

2. wél telt vlaanderen per vierkante kilometer het allerhoogste aantal kastelen ter wereld.

3. het meest centraal gelegen punt van vlaanderen is opdorp. de officiële voetbalploeg van opdorp heet de "opdorp rangers".

4. er zyn iets meer dan zevenmiljoen vlamingen - en dat is preciés het aantal mensen dat jaarlyks sterft aan zyn rook-verslaving.

5. frieten werden uitgevonden in 1680 in namen. vissers daar, maakten er een gewoonte van om hun kleinere vissen in olie te bakken. wanneer ze geen vangst hadden, byvoorbeeld door gevaarlyke waterstromingen, dan sneden ze hun aardappelen in de vorm van kleine, dunne visjes - en gooiden ze die zo in de olie. het sloeg aan, zoals men weet.

6. de derd bekendste vlaming is eddie merx - kinderen jonger dan tien, kennen hem niet. de tweed bekendste vlaming is koen wauters. de bekendste vlaming is urbanus, die zelfs gekend is by kleuters en peuters.

7. de naam vlaanderen komt van het oudfriese woord "flamdra", willende zeggen "overstroomd gebied".

8. qua oppervlakte is antwerpen de grootste gemeente van vlaanderen, en gent de tweede grootste - maar de derd grootste gemeente van vlaanderen is dus beveren...

2 opmerkingen:

Uwes zei

Waar er mossel met friet is!

https://youtu.be/_dcEahPBaLo

Lies zei

Over die feitjes had je het wel degelijk, de kastelen zijn niet aan bod geweest, of aan mijn grijze massa ontsnapt. Goe gedaan!