donderdag 13 juli 2017

losse floddersafgryselyk de hedendaagse obsessie met flikkerlichten. in ieder burgerhuis liggen er, naast een internet-verbindingskast, drie laptops en zeven smartphones - en àl die dingen hebben van die enerverende, kleine, blauwe of groene lampjes, dewelke permanent aan- en uitgaan. bedoéld om knetter by te worden. je kan in geen zetel gaan neêrzitten en chillen, zonder eerst al die apparaten te moeten omdraaien...

"poodle skirt" wordt in de serie "glow" vertaald naar "poedelrok", maar dit klopt niet helemaal, om de eenvoudige reden dat de "poedelrok" gewoon niet bestaat. het idee om een brede, kniehoge rok te dragen met daarop letterlyk een poedel afgebeeld, is alleen in de verenigde staten een standaard fenomeen.

de oorsprong van de naam "sherlock", toen doyle zyn personage creëerde: tot dusver stuitten-ik enkel op de theorie, volgens dewelke "sher-lock" de versmelting was van de naam van twee collega-cricketeers van doyle, "sher-win" en "shack-lock". nu las ik echter dat sherlock ook wel de familie-naam is van ene alfred, aldus "alfred sherlock", een brits violist die in doyles tyd erg beroemd was.

onderschat wordt in onze wereld het heil van "de kleine aanpassing". grote rampen behoeven niet steeds van die kolossaal drastische maatregelen. zelfs als àlles misloopt kan de redding toch komen van een kléine aanpassing.

luv en kik hadden ruzie - op zeer kleine schaal, echt ruzie hebben we nooit. na een halfuurtje zeg ik tegen mollie, die van die "ruzie" overigens niks afwist:"daarjuist hebben mama en kik een woordenwisseling gehad. wil jy eens naar boven gaan, om aan mama te vragen, of ze nog boos is op my?" "oké," zegt mollie - anders ook nooit zo serviel. ze gaat de trap op, klopt aan, stapt by luv binnen - en zegt:"papa zegt dat hy jou kotsbeu is."Geen opmerkingen: