donderdag 27 juli 2017

state of being, 27 juli 2017


waarin don vitalski een weinig verbysterende opsomming bewerkstelligt, van boeken en films die 'ie vandaag zag...


quasi de gehele dag lang geen kinderen gehad, die waren immers naar bobbejaanland. hier kon ik ferm van profiteren, niét door me over te geven aan de rusteloze, maar banale reflex genaamd "werken", maar wel door my, juist tegengesteld daaraan, eens goed achterover te laten leunen. de biographie "shelley/the pursuit" van richard holmes eindelyk kunnen uitlezen - meteen daarna wel op wikipedia nog eens moeten nakyken waar het boek nu eigenlyk over ging. by té uitgebreide biografieën, vergeet je het bos door de bomen. als je byvoorbeeld een quiz over een bepaald persoon moet gaan afleggen, haal je meer uit wikipedia dan uit een dik boek.
    tussendoor ook gelezen in de stripverhalen "war stories" links, en "dark tower" rechts (laatstgenoemd naar een scenario van stephen king...)
    uiteraard wél gearbeid aan de "peerden-paternoster", welke byzonder hallucinante incantatie my uiterst opgetogen stemt... nog vier of vyf knelpunten, en het is klaar; byvoorbeeld dat woord "dog" waar ik gisteren zo bly meê was, bleek vandaag toch absoluut onzinnig... maar van al myn stuntgedichten dus toch nog het eenvoudigst tot stand gekomen...
    het tweede gedeelte van "interstellar" ook afgezien... pas nu beseffend dat dit een film van christopher nolan is, die is soms wel erg goed is (batman) maar soms ook barslecht (inception...) "interstellar" is ronduit fantastisch.
    nu vannacht de eerste helft gezien van "victor frankenstein", met de aantrekkelyke jessica brown findlay in een kleine rol - zie photo hieronder; ik dacht: waar ken kik die van; nu viel m'n frank: van downton abbey.
    een dag in alleenzyn gespendeerd, duurt erg lang; zelfs kon ik daarom, ook nog 'ns, meteen beginnen lezen in de zeer uitgebreide biografie betreffende mary shelley, inderdaad de echtgenote van (zo kwam ik ook by frankenstein uit; victor frankenstein is percy shelley...)
    morgen misschien naar de kalmthoutse heiden... overmorgen naar tania van der sande thuis... maar voorts is het een zwemmen in vacantie...


Geen opmerkingen: